""
""

Da li je ovo najbolja ekipa u istoriji kupa? Igrala 13 finala, osvojila 13 pehara! I to pred očima Federera (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.06.15. | 16:38

Sion nokautirao Bazel na njegovom Sent Jakob parku - 3:0

Zna Bazel kako se osvajaju titule, naređao ih je čak šest od 2009. do danas, ali kad je o Kupu Švajcarske reč tu je neprikosnoven - Sion! Tim koji je prvenstvenu trku završio tek na sedmom mestu napravio je pravi podvig, jer u finalu 89. izdanja masovnijeg takmičenja porazio favorita i to na njegovim stadionu Sent Jakob park (3:0).

Da sve bude zanimljivije, Sionu je ovo 13. pehar kupa i on je pravi rekorderi švajcarskog fudbala kad je reč o ovom takmičenju, jer je svako finale koje je igrali na kraju i dobio. Od toga samo jednom boljim izvođenjem jedanaesteraca (1997. protiv Lucerna), a čak 12 u 90 minuta.

Izabrane vesti

Tako je bilo i ovoga puta, pošto su Senegalac Musa Konate u 18, te švajcarski tinejdžer Edimilson Fernandes u 51. vešto koristili neuspele ofsajd zamke ekipe Paula Souse za ubedljivo vođstvo koje je devet minuta kasnije u nedostižno pretvorio Portugalac Karlitos. Iz poštovanja prema navijačima Bazela on taj pogodak nije želeo da slavi.


Duel na stadionu Sent Jakob obeležilo je i prisustvo Rodžera Federera, koji je došao da podrži klub iz rodnog grada, ali nije bilo taličan, a tokom susreta je preko tableta pratio i prvi set finala Rolan Garosa između sunarodnika Stena Vavrinke i Novaka Đokovića.

(FOTO: Action images) 

 


tagovi

Švajcarska 1SionRodžer Federermeđunarodni fudbalEvropaBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara