"Povratak je moguć - Ser Aleks Ferguson"
"Povratak je moguć - Ser Aleks Ferguson"

Da li je ovo vest koju su čekali navijači Junajteda - Fergi se vraća na klupu?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 11:16

Ovakav scenario moguć je samo u slučaju da Rajan Gigs bude postavljen za novog menadžera Đavola, pa bi legendarni Škot dobio ulogu savetnika

Povratak je moguć - Ser Aleks Ferguson

Nikakva tajna nije da budućnost Luja van Gala na klupi Mančester junajteda visi o tankom koncu i da bi svaki sledeći poraz praktično mogao da znači i kraj za holandskog stručnjaka na Teatru snova. I dok su navijači kudili Van Gala, potajno su se nadali čudu i vesti koja bi im donela najveću sreću i radost u ne baš tako lepim vremenima - da ser Aleks Ferguson ponovo zasuče rukave, stavi žvaku u usta i sat na ruku i još jednom zavede red u klubu koji polako pada na sve niže grane. A ove nedelje sunce je ogrejalo jače nego ikada ranije. 

Izabrane vesti

Kako britanski tabloid Sandej Pipl (Sunday People) javlja - upravo ovu opciju razmatraju vlasnici kluba i prvi operativac Ed Vudvard! Uz još jednu jaku ogradnju da je u pitanju tabloid koji često ume da pogreši, ali s vremena na vreme i da ubode ekskluzivu, opcija Fergijevog povratka u Junajted i nije tako nerealna. 

Jer, kako isti list piše, Ferguson bi zaseo ponovo u Junajtedovu stolicu, ali ne kao šef, već kao savetnik i mentor za budućnost. I to samo u slučaju ako bi Rajan Gigs bio sledeći menadžer Crvenih đavola. Nadaleko je poznato koliko uzajamno poštovanje vlada na relaciji dve legende kluba, a u nekoliko navrata škotski trenerski as napominjao je da upravo Gigsa vidi kao svog naslednika na klupi, jednog dana. 

Ferguson bi bio Gigsova senka i ruka koja bi ga usmerila na pravi put

A kako stvari stoje u Junajtedu ovih dana, možda je došao i pravi trenutak da Gigs krene u svoju prvu samostalnu trenersku avanturu i to u klubu kojem je pružio sve i koji mu je zauzvrat dao sve. Junajted se nalazi u nimalo zavidnoj situaciji, jer pod dirigentskom palicom nije uradio ama baš ništa kako bi se vratio na staze stare slave posle velikog promašaja sa Dejvidom Mojesom, a silni milioni sjurili su se niz reku brže od kanua u brzim vodama. Van Gal je svoju šansu ispustio jako brzo, a s obzirom na stil fudbala koji holandski stručnjak forsira, a koji nimalo ne priliči klubu kakav je Junajted, zaista je došlo vreme da palicu uzme neko ko tim poznaje u srž, u dušu. 

Junajted bi zato možda i trebalo da se ugleda na primer Barselone, koji je Pepa Gvardiolu lansirao u zvezde, a sada to isto radi i sa Luisom Enrikeom. Ako ništa drugo, Junajted bi trebalo da uzme Realov recept i primeni ga u svom dvorištu. Dolazak Zinedina Zidana smirio je strasti u Madridu, a navijači su konačno dobili trenera kojeg će bodriti, poštovati i voleti bez obzira na sve. 

Zidan u Realu, Gigs u Junajtedu, jednog dana možda Džerard u Liverpulu, Toti u Romi... Bio bi to prizor za uživanje!

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

ser Aleks FergusonRajan GigsPremijer ligaLuj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara