""
""

Da se zna ko je gazda u Rumuniji! Steaua rafalnom paljbom razbila Astru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.12.13. | 21:23

Sjajna igra rumunske Zvezde u velikom derbiju 19. kola

Šest uzastopnih pobeda, odnosno osam utakmica bez poraza imali su fudbaleri Astre do velikog derbija sa Steauom. A onda je aktuelni šampion odlučio da iskali sav bes i od kaznene ekspedicije iz Đurđua napravi male mace - 3:1.

Domaćin je od samog starta krenuo jako, stegao obruč oko gola Astre, a već u 16. minutu Koman je bio prinuđen da po prvi put izvadi loptu iz mreže. Adrijan Popa je iskoristio katastrofalnu grešku Moresa i prelepo dodavanje Gardoša od gotovo 50 metara pretvorio u pogodak za vođstvo!

Izabrane vesti

Atmosfera je u tim trenucima dostigla tačku ključanja, a igra je dobila potpuno novi ritam. Do 50. minuta mreže su mirovale. Latoveliči i Kapetanos su propustili dve odlične prilike na jednoj strani, dok je Budesku u dva navrata imao priliku da donese izjednačenje.

Međutim, ofanzivni vezista je uspeo tek iz trećeg puta. Jedna ničija lopta došla je Budesku na nogu, on je sa nekih 12-13 metara uputio vrlo efektan udarac ka golu Tatarušanua, koji je bio potpuno nemoćan - 1:1.

Iako su gosti u tim trenucima imali psihičku prednost, fudbaleri Steaue se nisu predavali. Međutim, kako je vreme prolazilo tako je panika polako ulazila u redove Laurencijua Regekampfa. A onda je usledio pogodak Gardoša u pravom momentu - u 75. minutu koristi odlično izveden korner sa desne strane i posle odličnog udarca ponovo dovodi Steauu u prednost. 

Gosti su od tog momenta krenuli na sve ili ništa... I na kraju su ostali bez i bodova. Pitanje pobednika rešio je Pjovakari u 82. minutu susreta posle sjajnog driblinga i prodora Pope za konačnih 3:1. 

Do kraja utakmice oba tima ostala su sa igračem manje - Pintli na jednoj strani i Vilijan na drugoj.

Posle ove utakmice razlika između dva tima je smanjena na samo tri boda, u korist Astre.

LIGA 1 – 19. KOLO:

Utorak: 

Korona – Čahlaul 1:0 (1:0)
/Dalbea 21/

Vitorul – Konkordija 1:1 (1:1)
/Ašente 7 – Karlos 30/

Vasluj – Dinamo 1:1 (1:0)
/Antal 44pen – Cukudan 76/

Sreda:

Temišvar – Kluž 1:0 (0:0)
/Boldea 76/

Steaua – Astra 3:1 (1:0)
/Popa 16, Gardoš 75, Pjovakari 82/

Četvrtak:

12.00 Botošani – Gaz Metan
15.00 Sađeata – Brašov
17.00 Univ. Kluž – Ocelul
19.30 Panduri – Petrolul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adrijan PopaEvropaFederiko PjovakariKonstantin BudeskuLiga 1RumunijaSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara