"Sergej Milinković Savić između Ljajića i Radonjića"
"Sergej Milinković Savić između Ljajića i Radonjića"

Da vidimo Sergeja i formaciju 4-3-3

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.17. | 08:17

Srbija protiv Kine u prvoj proveri posle mundijalskih kvalifikacija (12,35, RTS 1)

Sergej Milinković Savić između Ljajića i RadonjićaPredsednik Si Đinping naredio je: “Kina mora da postane fudbalska velesila”. Marčelo Lipi, sve sa godišnjom platom od 20.000.000 evra, nije uspeo iz prve, ali nemojte da vas utisak zavara: da je imao više vremena možda bi mu i pošlo za rukom. Tako da ovu novoformiranu reprezentaciju Srbije ne očekuje baš lagana šetnja kroz Guangdžou (12,35, RTS 1).

Pod broj jedan, privremeni selektor Mladen Krstajić neće na raspolaganju imati neke od nosilaca igre iz kvalifikacija za Mundijal, pošto put Dalekog Istoka, što zbog umora što zbog povreda nisu krenuli Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nikola Maksimović, Matija Nastasić i Aleksandar Jovanović. Valja pritom pružiti šansu brojnim prvopozivcima ili igračima koji nisu igrali kod Slavoljuba Muslina. Počevši od Sergeja Milinković Savića, preko Marka Grujića, pa do Nemanje Radonjića, Andrije Živkovića, Nenada Krstičića...

Izabrane vesti

Dalje, tu je umor zbog puta, a na kraju i sam protivnik. Nije Kina toliko loša koliko nije imala sreće sa selektorima. Gao Hongbo je oteran posle prve četiri utakmice u kvalifikacijama. Osvojio je samo jedan bod. U narednih šest mečeva Marčelo Lipi, sa Italijom šampion sveta iz 2006. godine, uzeo je čak 11. Nažalost po Kineze, prekasno je došao.

MOZZART kvote --->>> 6618 Kina - Srbija 1 (4,70), X (3,40), 2 (1,75)

Posebno s obzirom na objektivne probleme u izboru najjačih 11. Lipi ne krije.
Imamo ozbiljan problem. Vrlo ozbiljan. Nemam napadače. Uopšte. Imam igrače na drugim pozicijama, ali ne i napadače. Razlog je jednostavan: klubovi u Kini mogu da dovedu tri stranca i vole da kupe golgetera. I zato imam dobar izbor na drugim pozicijama, ali ne i napadača”, kaže Lipi.

Mladen Krstajić prvi put na klupi kao selektorSrećom po Kineze, protiv Srbije bi, bar na papiru, trebalo da dobiju šansu da se raspucaju jer odbrana Orlova u poslednjim kvalifikacionim ciklusima nije ulivala posebno poverenje. Biće i umorna. Istini za volju, imala je ipak malo teže protivnike od Kine.

Baš zbog toga ne očekujemo mnogo golova.
Pripremali smo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Igrači su odlično trenirali i verujem da će ispuniti sve zadatke”, odiše optimizmom Mladen Krstajić koji će za ovu priliku promeniti formaciju 3-4-3, koji je imao prođu tokom mundijalskih kvalifikacija, na 4-3-3, gde bi jedna od glavnih uloga trebalo da bude poverena debitantu Sergeju Milinkoviću Saviću. “Kinu poštujem. Ovdašnji fudbal je u velikoj ekspanziji. Nije napredovao samo kvalitet lige i klubova, već i državni tim. Gledao sam neke utakmice Kineza i spremni smo za prvu proveru u Aziji”.

U poslednjoj utakmici koju možemo da poredimo s ovom – takođe prijateljskoj protiv Kazahstana – Kinezi su juna 2016. godine izgubili 0:1. Više od dva gola nismo videli ni u njihovim prijateljskim utakmicama sa drugim evropskim selekcijama: Islandom, Hrvatskom, Makedonijom (čak tri puta), Holandijom, pa i Španijom.  

Poslednju utakmicu protiv neke evropske selekcije sa tri ili više gola odigrali su još u decembru 2010. kada su savladali Estonce sa 3:0. Što nagoveštava da nas na stadionu “Tianže” očekuje enefikasan duel, pa ko voli može da pokuša sa opcijom 0-2 koja u Kladionici MOZZART plaća kvotom 1,69.

Projektovani sastavi

KINA - SRBIJA 12,35 (RTS 1)

Guangdžo
Stadion: Tianže
Kapacitet: 60.000

KINA: Zing Čeng - Feng Đioating, Žang Li Peng, Đu Peng Li, Ren Hang - Jun Min Hao, Đi Že Žang - Ju Han Čao, Ži Ženg, Vu Hi - Gao Lin. Selektor: Marčelo Lipi.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Vuković, D. Tošić, Kolarov - Gudelj, Grujić, Milinković Savić - Ljajić, Tadić, A. Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaMarćelo Lipimeđunarodni fudbalMladen KrstajićReprezentacija Kinefudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara