"Daglas Kosta"
"Daglas Kosta"

Daglas Kosta: Povratak u Ukrajinu je smrtonosni rizik

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.07.14. | 15:22

„Sviđa mi se klub, ljudi, grad, ali se plašim“, rekao je Brazilac

Daglas KostaPre nekoliko dana Šahtjor iz Donjecka je igrao prijateljsku utakmicu sa Lionom u Francuskoj, a kada je došlo vreme da se vrati u Ukrajinu šestorica igrača se nisu pojavila na aerodromu, već su se sakrila negde u gradu.

Prvo nije bilo poznato koji igrači su u pitanju, a ni to gde se nalaze, a konačno se jedan od njih – Daglas Kosta – odlučio da progovori o svojoj odluci.
„Svi igrači biraju smrtonosni rizik ako ostanu u regionu. Sviđa mi se klub, ljudi, grad, ali se plašim. Želimo da ostanemo u klubu, ali moramo da imamo radne uslove bez rizika“, rekao je Kosta.

Izabrane vesti

Pored njega u Francuskoj su ostali Dentinjo, Fred, Aleks Teišera, Ismaili i Fakundo Fereira.

Trener Rudara iz Donjecka Mirčea Lučesku je optužio agenta Kiju Jorabčijana da je ubedio igrače da iskoriste konflikt u Ukrajini kako bi oni potpisali nove ugovore sa drugim klubovima. A uz nove ugovre za igrače obično ide i bonus za agenta.
„To je pravi skandal. Iskoristio je situaciju i oteo ih je“, rekao je Lučesku.

Vlasnik kluba, milijarder Rinat Ahmetov je rekao da će klub preuzeti pravne akcije protiv igrača kako bi ih naterao da se vrate u Ukrajinu. On je dodao da će fudbaleri snositi posledice ako se odmah ne vrate u klub.

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaŠahtjor DonjeckRinat AhmetovMirčea LučeskuEvropaDaglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara