""
""

Dalje ide, dalje ide, dalje ide... Šampion Gibraltara! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.15. | 22:46

Linkoln Red Imps je dokaz one teze da „danas svi igraju fudbal“

Velika noć za mali klub! Linkoln Red Imps iz Gibraltara napravio je najveći uspeh u istoriji, plasiravši se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Šampion države koju je UEFA „priznala“ tek prošle godine savladao je na gostovanju u Andori Santa Kolomu 2:1 i tako posle 0:0 na svom terenu prošle sedmice uspeo da proće prvu rundu.

Najzaslužniji za trijumf prvaka Gibraltara je Li Kaskaro, 33-godišnji napadać koji je u martu na meču protiv Škotske u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope postigao prvi gol za svoju reprezentaciju u istoriji. Večeras je pogodio za 2:1 u 64. minutu meča u kome su gosti posle prvog poluvremena gubili, ali su preko Bardona poravnali već na početku nastavka, da bi Kaskaro - koji inače radi kao policajac - doneo veliku radost svojim saigračima i zakazao dvomeč sa prvakom Danske, Midtjilandom. Linkoln je 15 puta uzastopno osvajao titulu u Gibraltaru, a sad je postao prvi klub iz ove države koji je ostvario pobedu u bilo kom takmičenju pod okriljem UEFA.

Izabrane vesti

Iznenađujućim se može nazvati i prolaz Krusadersa u drugo kolo. Irci su u revanšu odigrali 1:1 u Talinu (gol za prolaz postigao Majkl Karvil u četvrtom minut) i tako izbacili estonsku Levadiju. I za fudbalere Krusadersa ovaj rezultat je istorijski, tek drugi put na evropskoj sceni su prošli u drugo kolo UEFA takmičenja, premijerno u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pjunik iz Jerevana je i u revanšu istim rezltatom kao prošle sedmice savladao Folgore u San Marinu (2:1) i za sedam dana igraće protiv Moldea, dok je prvak Velsa TNS još jednom je bio bolji od Farana i tako je potvrdio da će u dvomeču drugog kola ići na mađarski Videoton.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, REVANŠ MEČEVI PRVOG KOLA

Levadija (Estonija) - Krusaders (Severna Irska) 1:1 (1:1), prvi meč 0:0, dalje ide Krusaders

TNS (Vels) - B36 (Farska Ostrva 4:2), prvi meč 2:1, dalje ide TNS

Folgore (San Marino) - Pjunik (Jermenija) 1:2 (0:2), prvi meč 1:2, dalje ide Pjunik

Santa Koloma (Andora) - Linkoln (Gibraltar) 1:2 (1:0), prvi meč 0:0, dalje ide Linkoln


tagovi

VelsTNSPjunikLinkolnLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaKrusadersJermenijagibraltarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara