""
""

Damine čari ne mogu protiv miliona: Matuidi ostaje Svetac, Juve ima još pet dana i pet alternativa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.16. | 10:01

Al Kelaifi potvrdio da od rastanka sa Francuzom neće biti ništa

Izađe Unaj Emeri pred novinare i reče "želim da Matuidi igra za mene sledeće sezone". Tako na kraju i bi. Predsednik Pari Sen Žermena je uze čarobnu lampu, protrlja i izgovori čarobne reči - Matuidi ostaje i produžava ugovor.

Kraj svih nadanja za Juventus.
"Mogu da potvrdim da Matuidi neće otići iz kluba i da će produžiti ugovor sa Pari Sen Žermenom. Sve vreme je želeo da ostane. Ima veliko srce i na terenu i van njega", istakao je Al Kelaifi.

Izabrane vesti

Ovo je dokaz da Juventus nije nepobediv na fudbalskoj pijaci, te da i Stara dama nekada može da pretrpi poraz u pijačnom natezanju. Nekada se ipak ne može magijom protiv sile. Milioni su milioni, a u biznisu, što fudbal svakako u jednom svom delu jeste, oni su najvažniji.

Matuidi će najverovatnije produžiti ugovor sa PSŽ-om do leta 2019. godine. Ali, šta će sada Juventus?

Isti taj pijačni zakon kaže da ako prodate igrača (Pola Pogbu) koji je bio izuzetno važan, najvažniji, morate da mu pronađete zamenu, a u džepu imate baš mnogo novca i to je prosto nešto što se očekuje. Ali, ne ide uvek lako.

Matuidi je otpao, Nemanja Matić je ranije otpao i sada prema informacijama koje poseduje Đanluka Di Marcio, Stara dama ima pet kandidata. To su - Musa Sisoko, Aksel Vitsel, Luiz Gustavo, Mateo Kovačić i Ektor Erera.

Sisoko je možda i prva meta. Fudbaler Njukasla je sličan tip igrača Matuidiju. Njukasl je već doveo Mohameda Diamea te je jasno da bi Sisoko mogao da ide. Problem je cena, jer Svrake zatežu strunu i do 32.000.000 evra.

Vitselova priča je komplikovana. Njega je Dama planirala da uzme sledećeg leta kao slobodnog igrača, on je čak istakao da će ostati još godinu dana u Zenitu, ali i da bi voleo da nosi crno-beli dres. Sada se situacija sa Matuidijem promenila i klub iz Torina bi mogao da iskešira lovu kako bih ga odmah dobio. Cena je oko 20.000.000 evra.

Tu su i Gustavo iz Volfzburga (pitanje je koliko će Vukovi želeti da prodaju), Kovačić koji je teška meta i Erera iz Porta oko kog je obletao Napoli i nije uspeo, pa je doveo Dijavaru.

Mnogo je imena, možda bude i neko iznenađujuće, a peščani sat broji još pet dana do kraja prelaznog roka.

Možda budemo gledali dramu do poslednjeg zrna peska.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APari Sen ŽermenMateo KovačićLuis GustavoLiga 1JuventusItalijaFrancuskaEvropaEktor EreraBlez MatuidiAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara