""
""

Dan kada je „pukla“ Zvezdina kontra u Minhenu: Pogledajte kako igra veliki tim! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 09:08

"Kada sad razmišljam o toj pobedi, smatram da je to ravno tome da danas pobedite Barselonu na Nou Kampu. To je bio fantastičan rezultat", priseća se legendarni Genije

"Dejane, Dejane, Dejane, kakva radost na Olimpijskom stadionu - olimpijsko veselje Crvene zvezde. Pogledajte kako igra veliki tim!". Gotovo da nema navijača Crvene zvezde koji se ne naježi od glave do pete kada čuvje ovaj legendarni komentar Milojka Pantića nakon fenomenalnog pogotka Dejana Savićevića u prvom polufinalnom meču Kupa evropskih šampiona sa minhenskim Bajernom, odigranim na današnji dan pre tačno 25 godina.

Izabrane vesti

Bio je to pravi mat u dva poteza, lopta je nakon reakcije Zvezdine odbrane stigla do Darka Pančeva, ovaj je poslao idealnu loptu u prostor za čuvenog Genija, koji se poput se poptu tornada stuštio ka golu Aumana i doneo preokret crveno-belima u tom meču.
"Gol u Minhenu je sigurno jedan od četiri ili pet najvažnijih u mojoj karijeri i posebno mi je drag. Darko mi je poslao odličnu loptu u prostor i već prilikom prvog kontakta sam dao for i bio u takvom naletu da Koler nije imao nikakve šanse da me sustigne. Pre šuta fudbal je malo odskočio od zemlje, ali i pored toga sam poslao loptu u mrežu. Kada sad razmišljam o toj pobedi, smatram da je to ravno tome da danas pobedite Barselonu na Nou Kampu. To je bio fantastičan rezultat. Koliko smo bili stabilni kao tim govori i to što smo na Olimpijski stadio istrčali sa sedam igrača koji su imali žute kartone. U takvom dvomeču da niko od nas ne dobije žuti da svi zadržimo pravo nastupa u Bariju, mislim da nije bilo nimalo lako", priseća se Genije u razgovoru za Blic.

Sve nakon toga, a posebno ono što se dešavalo u revanšu u Beogradu, deo je najsvetlije istorije srpskog fudbala. Teško je, gotovo nemoguće, očekivati da se takav rezultat ponovi u budućnosti.
"Sada su drugačija, nova vremena. Mislim da ne samo naši klubovi iz bivše SFRJ, već i timovi iz istočne Evrope nemaju šansu da ponove takav uspeh. Naša liga u to vreme bila je jedna od najjačih u Evropi i samo iz jakog takmičenja mogu da se stvore takvi, šampionski sastavi. Imate primer Rusije, gde klubovi imaju dosta novca, na primer Zenit, koji je doveo Hulka, Vicela i druge, ali ne uspeva da se približi uspehu koji smo mi ostvarili. Isti je primer i sa Šahtjorom, koji je redovan u Ligi šampiona, ali ga nema u završnici i pored velikih sredstava, koji ulaže", kaže Dejo.

Crvena zvezda se titulom evropskog šampiona okitila 29. maja 1991. godine, pa će narednog meseca bito u prilici da obeleži 25 godina velikog jubileja. Ostaje da se vidi da li će na Marakani tog dana gostovati neki evropski velikan, možda baš Olimpik iz Marselja, koji je savladan u finalu na stadionu Sveti Nikola u Bariju, nakon dramatične penal serije.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SrbijaMilojko PantićLiga šampionakup evropskih šampionaDejan SavićevićFK Crvena zvezdaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara