""
""

Danas je Visente Kalderon, sutra Stadion Luis Aragones? Direktor Atletika ipak misli drugačije...

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.14. | 14:33

Španska javnost smatra da bi dom Jorgandžija, koji nosi naziv po čuvenom predsedniku kluba trebalo da promeni ime u čast nedavno preminulog bivšeg igrača

Dan nakon smrti velike legende španskog fudbala i Atletiko Madrida Luisa Aragonesa Pirinejima počela je da kruži vest kako bi stadion Jorgandžija uskoro mogao da dobije novo ime. Umesto već postojećeg naziva "Visente Kalderon", koje stoji u čast nekadašnjeg predsednika kluba, stadion bi mogao da se zove - Luis Aragones.

Ipak, prema rečima generalnog direktora Migel Anhela Hil Marina, šansa da se tako nešto zaista i dogodi je minimalna. 
"Luis Aragones je veoma važna figura u istoriji našeg kluba, gde je dobio status legende. Njegova porodica ima našu punu podršku, ljubav i saosećanje zbog velikog gubitka. Imao sam tu veliku čast da sa njim provedem neko vreme. Po meni on je dao ogroman doprinos razvoju fudbala, bio je pravi inovator, intuitivan, veliki motivator. Bio je osoba koja je cenila sve fudbalske vrednosti, koje nažalost polako počinju da blede“, rekao je Marin, a potom nastavio:
"Ali Luis je samo jedna u nizu osoba koja je stvarala istoriju Atletiko Madrida. Nažalost, takvih ljudi se setimo samo kada počnu da nam nedostaju, kada preminu... Eto, sada ogromne zasluge za sve što se dešava u klubu pripadaju Dijegu Simeoneu. Treba podsetiti navijače da je on i sada legenda kluba. I nadam se da će ovde ostati još dugi niz godina, jer ljude čini jako srećnim".

Izabrane vesti

Tokom prošle godine bilo je priče i da će se Visente Kalderon srušiti, a da će se Atletiko preseliti na La Peinetu, koja je trenutno u fazi rekonstrukcije, o čemu smo vam već pisali.

Atletiko Madrid je prvi put posle 18 godina zaseo na prvo mesto Primere, svrgnuvši tako, posle 59 uzastopnih kola, ekipu Barselone.
"Ovo je velika stvar za klub. Ali dug je put pred nama. I u dobru i u zlu, mi nećemo odustati i dati ono što već imamo. Prošle sezone smo obezbedili učešće u Ligi šampiona, ove godine radimo još bolje, a ako nastavimo ovako siguran sam da nas čekaju još veće stvari", zaključio je Marin.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Visente KalderonŠpanijaLuis AragonesPrimeraEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara