""
""

Danilo Grujić sudi Zvezdi, a Partizanu Široki

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 13:44

Crveno-belima neće biti po volji, crno-belima hoće

Pošto je u srpskom fudbalu odavno postalo bitnije ko sudi utakmice nego ko igra beka, štopera, „desetku“ ili napadača, zato se sa posebnom pažnjom u finišu prvenstva prati raspored arbitara za mečeve večitih rivala u šampionskoj trci.

Izabrane vesti

Danas je zvanično potvrđeno da će na gostovanju Partizana u Nišu pravdu deliti Zoran Široki, dok će sudija na meču Javor - Crvena zvezda biti dobro poznati Danilo Grujić.

Daleko više iskustva ima Crvena zvezda sa Grujićem nego Partizan sa Širokim.

Grujić je Zvezdi do sada sudio čak 23 puta u svim takmičenjima i Zvezda je na tim utakmicama ostvarila 16 pobeda, tri remija i četiri poraza. Ove sezone, Grujić je crveno-belima delio pravdu na tri utakmice. Na gostovanjima protiv Radnika i Vojvodine kada je Zvezda slavila sa 2:1, odnosno sa 3:2, ali i u prethodnom večitom derbiju kada je Crvena zvezda poražena od Partizana sa 1:3. Upravo zbog te utakmice je nedavno Zvezdan Terzić digao galamu jer smatra da je Zvezda oštećena tako što je gol Tavambe postignut posle faula nad golmanom Manojlovićem, ali i zato što Leonardu nije pokazan crveni karton zbog udaranja Frimponga bez lopte.

Što se tiče arbitraža Zorana Širokog na mečevima Partizana, klub iz Humske ima samo lepa iskustva. Tri utakmice i tri pobede. Sve tri u ovoj sezoni. Pobede protiv Voždovca (4:0), Metalca (3:0) i Novog Pazara (3:1). Neki navijači Partizana ga možda pamte po utakmici sa Spartakom 2015. godine kada je bio pomoćnik i kada je u korist Subotičana dosuđen penal iako je Fabrisio srušio Torbicu van kaznenog prostora. Posle meča je Široki zaradio suspenziju od FSS, ali se već u sledećem kolu vratio kao pomoćnik na meču Crvena zvezda - Čukarički. 

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić će deliti pravdu u bitnom meču u borbi za opstanak Bačka - Radnik. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDanilo GrujićFK PartizanSrbijaSuperligaZoran Široki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara