""
""

Dao ga Markec posle 20 meseci, Sporting vodio 3:0 i nije pobedio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.16. | 21:20

Iako je golman častio tri gola klub iz Lisabona (VIDEO)

Lazar Marković se prvi put od dolaska u Sporting našao u prvoj postavi i na poverenje trenera Žezusa je odgovorio golom! Srbin je upisao prvenac u dresu Lavova, ali ni taj pogodak, ni vođstvo od 3:0 nisu bili dovoljni zeleno-belima da savladaju Vitoriju u Gimaraešu.

Izabrane vesti

Sporting je prokockao veliku prednost u Gimaraešu i morao da se zadovolji bodom - 3:3. Lavovi su vodili 3:0 do 74. minuta, a onda prosuli pobedu...

Posle nepunih pola sata igre, Marković je načeo domaći tim. Bio je to prvi prvenstveni gol posle 20 meseci za srpskog reprezentativca. Martins je šutirao, a golman Daglas Žezus loše inetrvenisao i odbio loptu. Marković je bio najbrži i pretvorio otpadak u vođstvo. Samo desetak minuta kasnije još jedan bivši fudbaler Liverpula je doneo radost Sportingu. Posle kornera Brajana Ruiza, najviši u skoku je bio Sebastijan Koates i glavom zatresao mrežu domaćih. Opet je loše intervenisao golman Vitorije koji je pošao na loptu i promašio u pokušaju da je izboksuje. Novi poklon Sportingu, brazilski čuvar mreže je uručio u 70. minutu kada je katastrofalno reagovao posle udarca Elijasa. Lopta je išla pravo u njega ali je nekako uspeo i to da uprska... Izgledalo je da je sve gotovo.

Ali nije bilo!

Vitorija pored očajnog golmana ima i sjajnog napadača. Musa Marega je potpuna senzacija portugalskog fudbala ove sezone. Napadač iz Malija nemilosrdno rešeta mreže ove sezone. U 74. minutu je smanjio na 1:3 iz penala, samo minut kasnije je pogodio za 2:3 posle lošeg procene odbrane gostiju i Sportingu je ušla voda u uši. Marega je na prethodnih pet mečeva svaki put bio strelac za Vitoriju i postigao ukupno sedam golova! Naravno, prvi je strelac lige...

Žorž Žezus je reagovao i Markovića zamenio Brunom Sezarom, ali ono čega se pribojavao nije mogao da izbegne. Skeloto je loše reagovao posle kornera Rafaela, a Tikinjo je pored Argentinca skočio i pogodio za konačnih 3:3 i erupciju oduševljenja na stadionu!

Sporting je prosuo dva boda i Benfika sutra ima šansu da ode plus tri.

PRIMEIRA - 7. kola

Petak
Tondela - Pasoš Fereira 2:1 (1:0)
/Moreno 42, Muriljo 90 - Viera 74/

Subota:
Rio Ave - Eštoril 1:2 (1:0)
/Krovinović 25 - Indio 16, Amado 45+1/

Čaves - Belenenšeš 3:1 (0:1)
/Braga 75 penal, Batalja 83, Vilijan 85 - Duarte 30/

Vitorija Gimaraeš - Sporting 3:3 (0:2)
/Marega 74 penal, 75, Tikinjo 89 - Marković 29, Koates 41, Elijas 70/

21.30: Nasional  - Porto

Nedelja:
17.00: Benfika - Feirense
17.00: Vitorija Setubal - Maritimo
19.00: Boavista - Moreirense
21.15: Aruka - Braga

 

(FOTO: Action images)


tagovi

Vitorija GimaraešSporting LisabonSebastijan KoatesPortugalLazar MarkovićEvropaElijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara