""
""

De Bjazi: Uspeli smo! Albanija je zaslužila i više od ovoga

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 23:45

"Nama je celo ovo EP sjajno iskustvo, a iza mene su sjajne godine na klupi Albanije", istakao je iskusni stručnjak posle trijumfa protiv Rumunije

Albanski navijači večeras su u transu posle pobede nad Rumunijom u trećem kolu prvenstva Evrope, a najzaslužniji za to je čovek koji je stvorio ovu ekipu, Italijan Đani de Bjazi.

Izabrane vesti

Čovek koji je od albanske selekcije napravio tim koji igra i razmišlja na pravi italijanski način. Sa mnogo discipline i odgovornosti u igri Albanci su u Lionu došli do istorijske pobede.
“Ovo je naša najbolja utakmica u dosadašnjem toku prvenstva. Nama je celo ovo EP sjajno iskustvo, a iza mene su sjajne godine na klupi Albanije. Večeras smo videli veoma uzbudljivu utakmicu. Ovo je bio jedini ishod koji je mogao da nas ostavi u igri za dalji plasman. Uspeli smo“, blistao je De Bjazi od sreće u razgovoru sa novinarima.

Albanci su u prva dva kola doživeli poraze od Švajcarske i Francuske, a protiv Rumuna je Sadiku dao i prvi gol na prvenstvima Evrope u istoriji reprezentacije debitanta.
“Verujem da smo i u prva dva kola zaslužili više nego što smo na kraju dobili. Danas smo bili smireni na terenu i smatram da smo zaista zaslužili ova tri boda“, objasnio je Italijan.

De Bjazi se zahvalio navijačima na podršci i rekao da je ona mnogo značila ekipi na putu do pobede.
“Mislim da su navijači Albanije srećni i ponosni na reprezentaciju i ono što je pružila, ne samo večeras, već na sve tri dosadašnje utakmice. Protiv Rumunije smo igrali dobro, verovali u sebe i bili nagrađeni zbog toga“, zaključio je selektor Albanije.

Ova reprezentacija za odgovor na pitanje da li će se plasirati u osminu finala EP, moraće da sačeka rasplet u ostalim grupama na turniru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija AlbanijeEvropaEuro2016Đani De BjaziAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara