"Jairo Ridevald"
"Jairo Ridevald"

De Bur pravi Kristal Ajaks - stiže štoper od 10.000.000, pa onda trk po golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.17. | 17:15

Naravno obojicu je trenirao u Amsterdamu

Jairo Ridevald

Talentovani vezista Čelsija Ruben Loftus Čik je prvi povukao nogu danas kada je reč o pojačanjima Kristal Palasa za sledeću sezonu, a drugo ime na Selhurst Parku u eri novog menadžera Franka de Bura biće verovatno njegov zemljak Jairo Ridevald (20). Talentovani defanzivac stiže u London iz Ajaksa u transferu vrednom oko 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Time će Orlovi zadati udarac premijerligaškom rivalu Evertonu, čiji je menadžer, takođe Holanđanin Ronald Kuman, želeo defanzivca Kopljanika kao šlag na torti izvanrednog prelaznog roka u kom je potrošio preko 100.000.000 evra. 

Izgleda ipak da je na kraju presudila ljubav između 20-godišnjeg defanzivca i De Bura čoveka koji mu je omogućio da debituje u prvom timu Ajaksa kao klinac 2013. godine. Prema informacijama iz Engleske, ostalo je da Ridevald utanači sitne detalje sa Kristal Palasom, ali je dogovor između igrača i londonskog tima u načelu postignut.  

Hairo Ridevald je proizvod čuvene Ajaksove omladinske akademije, a u minuloj sezoni, u kojoj su Kopljanici došli do finala Lige Evrope, bio je jedan od najzapaženijih prvotimaca ovog kluba. Talentovani defanzivac podjednako dobro igra i u veznom redu, a bez obzira na mladost već je debitovao i za seniorsku selekciju Holandije za koju je odigrao tri utakmice.

Takođe, očekuje se da posle Ridevalda novi član Kristal Palasa postane i rezervni golman Barselone Jesper Cilesen koji je takođe sarađivao sa De Burom u Ajaksu. On treba da zameni iskusnog golmana Stiva Mdandu koji se juče preselio u Olimpik iz Marselja. 

(FOTO: Action Images) 


tagovi

TransferiPremijer ligaKristal PalasFrank de BurEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara