"drugi poraz Partizana u Evrokupu"
"drugi poraz Partizana u Evrokupu"

“Deda” Mavrokefalidis sredio Partizan

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.17. | 21:44

Drugi poraz crno-belih u Evrokupu

drugi poraz Partizana u Evrokupu

Partizan je doživeo i drugi poraz u Evrokupu, a u hali Pionir radovali su se košarkaši Lijetuvos Ritasa - 80:91. Gostima je to bio prvenac u drugom po rangu kontinentalnom takmičenju dok će Partizan novu šansu za to da potraži sledeće nedelje.

Izabrane vesti

Kao uteha igračima ostaje činjenica da su ih navijači zadovoljni borbenošću ispratili pesmom: "I kada ne budeš prvi ti".

Patrik Miler još jednom je pokazao da je u ovom trenutku najbolji igrač Partizana. Iako je uoči meča imao lakšu saobraćajnu nezgodu, američki plejmejker odigrao je na vrhunskom nivou i delovao je kao tenk koji probija odbranu Lijetuvosa. Ali, ponestalo mu je snage u završnici utakmice. A nije bilo nikog drugog kod crno-belih koji je bio dovoljno raspoložen da mu pomogne.

Na drugoj strani, presudilo je iskustvo Lukasa Mavrokefalidisa i dobro šutersko veče Rokasa Gidraitisa. Kada je na dva i po minuta pre kraja Lijetuvos otišao na plus sedam (74:81), jasno je bilo da će gosti odneti pobedu iz Pionira.

Ono što donekle može da raduje trenera Nikolića i navijače je ipak jača igra u odbrani, bolji skok, ali i dalje zabrinjava veliki broj brzopletih poteza i izgubljene lopte. Ipak, to je očigledno nešto na šta navijači Partizana moraju da se naviknu ove sezone. Doduše, situacija se možda poboljša povratkom u tim Marka Čakarevića i dolaskom centra Samarda Samjuelsa.

Partizan je za ovosezonske standarde dobro otvori utakmicu serijom od 8:0 uz evidentno poboljšanje kada je u pitanju igra u odbrani. Naravno, jasno je da je to daleko od najvišeg nivoa, ali to su stvari koje će se očigledno modifikovati u hodu. Svakako u poređenju sa utakmicom prvog kola u Berlinu gde je Partizan primio čak 57 poena za poluvreme, večerašnja igra u odbrani deluje kao korak u pravom smeru.

Na početku utakmice mladi Strahinja Gavrilović je odigrao veoma dobro i u odbrani i u napadu i energijom povukao ostatak ekipe koja je za samo nekoliko minuta stigla do osetne prednosti. Ipak, kako to biva sa Partizanom ove sezone, vrlo brzo su crno-beli i prosuli to vođstvo.

Lijetuvos je predvođen raspoloženim Rokasom Gidraitisom došao do preokreta i pokazao da nema nameru da se preda bez borbe. Ovaj 25-godišnji bek demonstrirao jekakav šut ima. U prvom poluvremenu lagano je spakovao 20 poena crno-belima, od čega su četiri bile trojke i njegova ekipa stigla je do pet poena viška (32:37).

Ali ni on nije mogao sam. U finišu prvog poluvremena Patrik Miler uspeo je da razbudi Partizan, na neki način povuče ručnu i spreči da crno-beli odigraju letargično do početka velikog odmora. Ta mini šok terapija je u potpunosti uspela pa je Partizan na poluvreme otišao sa pristojnih plus četiri (43:39).

Jasno je bilo i tada da će ovo biti neizvesna utakmica, jer ni jedna ni druga ekipa nisu imale dovoljno snage da ranije prelome utakmicu. U trećoj četvrtini i Partizan i Lijetuvos su igrale na mahove. Kad god bi se Partizan odlepio na pet ili šest poena prednosti, gosti bi uzvratili dalekometnom paljbom. Na kraju, tako se ovo veče i završilo u crno-belom Pioniru.

PARTIZAN - LIJETUVOS RITAS 80:91
/17:15, 26:24, 19:21, 18:31/

Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: 5.000;
Sudije: Himenez (Španija), Romano (Izrael), Rodsand (Norveška)

PARTIZAN: Miler 24, Vilijams Gos 11 (6as), Tadić, Aranitović 2, Marinković 8 (7sk), Veličković 1, Tomić 2, Pecarski 9, Gavrilović 9, Andrić 5, Stevanović 5, Šalić 4.

LIJETUVOS RITAS: Normantas 2, R. Karter 2, Lukauskis, Mavrokefalidis 26 (6sk), Ehodas 4, Beron 11, Jomantas, M. Karter 9, Gidraitis 29, Piterson 9.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvrokupEvroligaRitasFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara