"Lionel Mesi"
"Lionel Mesi"

Dedino oko sokolovo: Mesi rešeta i bez trčanja (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.06.14. | 16:31

Interesantni grafički prikaz...

Lionel MesiKritikuje Lionela Mesija deda da slabo trči i da ne pruža igre kao što to čini u Barseloni, ali statistika govori neku potpuno drugu priču. 

Naime, fudbalski statističari na Mundijalu bavili su se "kilometražom" fudbalera, odnosno koliko je koji igrač pretrčao kilometara po postignutom pogotku u dosadašnjem delu prvenstva. 

Izabrane vesti

U konkurenciji su se našla imena fudbalera koji su svojim igrama do sada napravili dar-mar. A među njima najbolji je - Lionel Mesi!

Kapiten Argentine je do sada upisao četiri pogotka na tri utakmice, odnosno postizao je pogodak na svakih 5,6 pretrčanih kilometara. Dakle, prilično lagan posao za asa Barselone, kojeg jedva da "probije" znoj dok postigne gol.

Na drugom mestu je Robin van Persi, koji je do sada strelac bio tri puta u isto toliko susreta, odnosno jedan na 6,27 kilometara. 

Trećeplasirani je Nejmar, koji je uknjižio četiri gola na isto toliko odigranih mečeva, a za jedan je istrčao 6,83 kilometara.

Ostatak liste možete pogledati ispod teksta, uz napomenu da je na priloženoj slici daljina izražena u miljama (1 milja - 1,60934 kilometara).

 

(FOTO: Action Images, Via Twitter / @tnr)


tagovi

Tomas MilerRobin Van Persireprezentativni fudbalNejmarLionel MesiHames RodrigezĐerdan ŠaćiriKarim BenzemaJužna AmerikaBrazil2014BrazilArjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara