"Defo"
"Defo"

Defo, Defo, Defo - odjekuje Stadionom svetlosti! Njukaslovo samoubistvo protiv najgoreg u ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 17:57

Svrake sve bliže ambisu, Crne mačke drže glavu na površini

DefoNajavio je Džermejn Defo pred meč sa Čelsijem da je pitanje samo trenutka kada će Sanderlend osigurati opstanak u Premijer ligi, a današnjim performansom i pobedom od 3:2 njegov tim je prilično približio taj momenat radosti. Za razliku od Crnih mačaka, Njukasl nije uspeo da dobije ni najgori tim u ligi Aston Vilu (0:0), pa je sada tim Rafe Beniteza u zoni ispadanja.

Ali, kako je samo goreo Stadion svetlosti. Crveno-beli navijači urlali su na svaki potez, radovali se golovima kao da su poslednji, a odbrane Manonea dizale su decibele do vrhunca. U meču punom preokreta presudio je Džermejn Defo golom u 70. minutu. Pre toga su Plavci dva puta vodili, strelac drugog gola bio je Nemanja Matić u smiraj prvog poluvremena, ali su tri, možda i spasonosna boda, ipak ostala kod igrača koje vodi Sem Alardajz

Izabrane vesti

Utakmica je obilovala lepim potezima. Možda i najlepši viđen je u 41. minutu kada je Kazri naleteo na odbitak, odapeo praćku i probušio mrežu Čelsija.

Sada je Sanderlend van zone ispadanja sa 35 osvojenih bodova.

Ako su Crne mačke iskoristile poklon koje su dobile trijumfom Junajteda protiv Noriča, onda se to svakako ne može reći za Njukasl koji je odigrao 0:0 na gostovanju najlošijem timu u šampionatu.

Kakav loš napadački arsenal poseduje ekipa Rafe Beniteza videlo se i ovoga puta. Aleksandar Mitrović je ušao u igru u 52. minutu, pokrenuo malo zarđalu mašinu, ali nedovoljno da se postigne gol. Imao je neke šanse, ali nije bio precizan što je zasemtalo mnogim navijačima Svraka. To je glavna boljka ovog tima. Uputili su samo tri šuta u okvir gola.

Ali, zar nije cilj fudbala upravo dati gol?

Kada to ne radite kako treba ispadanje iz lige je realna opcija. Njukasl sa utakmicom više ima bod manje od Sanderlenda i tri više od Noriča. Rafa Benitez jeste malo promrdao Svrake, ali danas su jednostavno morale da pobede. Da iskopaju oči Aston Vili. Ali, nisu uspeli! Time su stavili veliki znak pitanja i naterali mnoge da izgovore "pa dobro, nisu ni zaslužili da opstanu".

U naredna dva kola će se voditi žestoka borba za čuvanje žive glave. Ulog je ogroman. Vremena sve manje. Ovo je bio jedan od poslednjih vozova.

PREMIJER LIGA - 37. kolo

Subota:

Norič  - Mančester Junajted 0:1 (0:0)
/Mata 71/

Sanderlend - Čelsi 3:2 (1:2)
/Kazri 41, Borini 68, Defo 70 - Kosta 14, Matić 45+3/

Aston Vila - Njukasl 0:0

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:1)
/Gejl 47, 68 - Adam 26/

Vest Hem - Svonsi 1:4 (0:2)
/Sako 68 - Rutlidž 25, Aju 31, Ki Sung Jong 51, Gomis 94/

Bornmut - VBA 1:1 (0:1)
/Riči 82 - Rondon 16/

18.30: Lester - Everton

Nedelja:

14.30: Totenhem - Sautempton
17.00: Mančester Siti - Arsenal
17.00: Liverpul - Votford

(FOTO: Action images)


tagovi

SanderlendPremijer ligaEvropaEngleskaDžermejn Defo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara