""
""

Dejan Damjanović za MOZZART: Kako sam Realu dao tri gola! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.02.15. | 16:30

Nekadašnji napadač Železnika het-trikom u mreži Madriđana zasenio debi Martina Edegarda za kraljevski klub

Da, i to se desilo- Srbin je ukrao šou norveškom vunderkindu Martinu Edegardu! Kao da su u njega ušli geni legendarnog Borislava Cvetkovića, koji je tog ledenog 4.marta 1987.godine torpedovao Real Madrid na travi Marakane, nekadašnji napadač Železnika i Radničkog sa Novog Beograda Dejan Damjanović odigrao je simultanku sa odbranom kraljevskog kluba.

Istina, aktuleni centarfor kineskog Peking Guana bio je kretor het-trika u sudaru sa drugim timom Real Madrida (3:3). Međutim, nema sumnje da je momak rođen u Mostaru danas u glavnom gradu Španije oplemenio svoj CV.
„Uh kako to lepo zvuči! Dao sam tri gola Real Madridu, mnogo lepo zvuči. Neću sad da glumim lažnu skromnost... Ako mi verujete lepše golove možda nisam dao u karijeri. Posebno prvi. Lobovao sam golmana sa 20 metara, video sam u trenutku da se nešto „zablentavio“, i opalio sam. Ispalo je sjajno. Jeste to druga ekipa Reala, ali momci igraju vrhunski fudbal. Pre sedam dana smo igrali nerešeno sa drugim timom Barselone. Čuli smo da je Real slabiji, ali nije baš tako. Pamtiću ovo dok sam živ“, kaže za naš portal Dejan Damjanović.

Izabrane vesti

Oči kompletne španske javnosti bile su uperene ka mestu gde su u prijateljskom meču snage odmerili Peking i mladi tim Reala. Konačno je dres Kraljevskog kluba obukao Martin Edegard, svi su očekivali da vide da li je mladi Norvežanin sposoban da pusti kišu.
„Biće to igrač najviše klase. Tehnički je superioran, ima savršenu levu nogu. Na posletku istakao sam asistencijama. Međutim, svi treba da znaju da je on još dete. Ima 16 godina, mora da radi na fizičkoj spremi. Rano je još da igra na tom nivou“

Iako se vraća iz Madrida pun utisaka Dejan Damjanović nije ispunio sve želje tokom duela sa Realom.
„Njih trenira Zinedin Zidan. Čekali smo svi ovaj meč kako bismo se slikali sa legendarnim Francuzom. Tražili smo ga pogledom i tokom meča. Nismo ga videli... Međutim, nadali smo da će se pojaviti posle. Ja sam čekao sam vremena nakon što sam izašao iz svlačionice. I onda sam doživeo teško razočarenje. Prosto, Zidan nije došao na utakmicu. A baš sam se nameračio da „opalim“ neki selfi“.

Junak naše priče počeo je da osvaja kinesko tržište pre nego što je to postala potreba igrača sa ovdašnjeg podneblja. Prvo je žaio i palio na terenima Južne Koreje u dresovima Inčona i Seula. Potom je postao ličnost prvog reda u Pekingu.
„Iskreno da vam kažem o Evropi odavno ne razmišljam. Drago mi je što sam se ovde ostvario kao igrač. Stvarno ne mogu da pronađem nijednu zamerku. Trener nam je Gregori Manzano, čovek koji je trenirao Atletiko Madrid. Ima veliki respekt prema igračima. Važno je što smo sačuvali okosnicu tima, od povrede se oporavio i Argentinac Batalja, igrač koji je ostao u sećanju srpskoj javnosti posle mečeva Vojvodine i Burse“.

Posle priprema sa Peking Guanom u Španiji Boske Damjanović će na nekoliko dana svratiti u Beograd. Ali mu srpsko društvo neće nedostajati u Pekingu.
„Sa mnom u klubu je i Hrvat Matić. Često ga zezam, i govorim da je Kinez, jer je osam godina ovde. Ako sve bude u redu živićemo u komšiluku sa novim trenerom Peking Enterprajaza Aleksandrom Stanojevićem. On i Antić će voditi drugoligaške klubove. Samo nemojte to da vas prevari, oni znaju zašto su ovde došli (a-ha-ha). Jer ovde i drugoligaški klubovi imaju mnogo novca“, jasan je Damjanović.

(Foto Action Images)


tagovi

SrbijaReal MadridNorveškameđunarodni fudbalMartin EdegorDejan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara