""
""

Dejan Ilić: Đukića u Valensiji izuzetno cene

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.06.13. | 16:02

"Dočekali su ga raširenih ruku, praktično je postavljen za šefa i pre nego što je parafirao ugovor, tako su želeli navijači slepih miševa", rekao je jedan od najbližih saradnika srpskog stručnjaka

Kondicioni trener Dejan Ilić, jedan od najbližih saradnika Miroslava Đukića sa kojim je iz Valjadolida prešao u Valensiju, u Španiju je došao u martu 2011. godine.

Prvi klub u kojem je radio, sa Đukom, bio je Erkules. Vodili su tim u posednjih devet kola, ali ekipa je ispala u niži rang. Sledeća destinacija bio je Real Valjadolid koji je bio član Segunde, međutim i pored velike borbe sa Deportivom i Seltom, Valjadolid se vratio u Primeru.
U tek završenoj sezoni naš cilj je bio opstanak jer smo imali jedan od najslabijih timova u ligi“, kaže za mozzartsport.com, Ilić.
„Ispostavilo se da smo cele sezone bili u sredini tabele, odlično smo igrali i opstanak se nije dovodio u pitanje“.

Izabrane vesti

Dobar rad u dosadašnjim klubovima nije ostao nezapažen. Miroslav Đukić je preuzeo kormilo Valensije a tim koji dobija se ne menja.
Velika je čast dobiti poziv od kluba koji po rejtingu dolazi odmah iza Reala i Barselone. Valensija je sjajno organizovan klub, što sam video pri prvom susretu, kao da je sa druge planete. Igrači su strogo selektirani i vrhunskog su kvaliteta. Đukić je sjajno primljen, veoma ga cene ali ne samo zato što je igrao u Valensiji već zato što je sjajan trener. Dočekali su ga raširenih ruku, praktično je postavljen za šefa i pre nego što je parafirao ugovor, tako su želeli navijači slepih miševa“.

Trenutno ste u fazi traženja stana ali već se vode razgovori oko sledeće sezone.
Neki detalji su već poznati, prozivka je 8.jula, prvi deo priprema odradićemo u Nemačkoj. Potom idemo u SAD-e gde učestvujemo na turniru zajedno sa Milanom, Interom, Juventusom, Evertonom, Čelzijem, Realom i LA Galaksijem. Poslednju proveru imaćemo na našem stadionu protiv Olim pijakosa. Očekuje me organizacija rada za prvu fazu priprema, taj profesionalni deo je najvažniji. Takođe, potrebno je organizovati privatan život, od stana, preko odabira škole za decu ali to je manje-više rutina jer je ponavljam Valensija sjajno organizovan klub“.

Valensija je do sad vaše najveće profesionalno iskušenje.
“Partizan je klub koji će mi uvek biti u srcu jer sam u njemu ponikao. Valensija je zvanično deveti klub na svetu I san svakog ko se bavi ovim poslom je da radi u ovakvom gigantu. Jedva čekam da započne ciklus priprema i ne bojim se izazova. Za sad nisu postavljeni ciljevi za sledeću sezonu ali svakako je zadatak konsolidacija tima jer su minulu takmičarsku godinu završili na petom mestu. Klub mora da pobeđuje u Španiji, da bude autoritet u Evropi,  tako će doći I novi trofeji”.

Miroslav Đukić je trenutno u fokusu španskih medija.
Bukvalno je 24 sata na raspolaganju predstavnicima sedme sile. Bio je gost na jednoj radio stanici u jedan sat iza ponoći. Đuka je u Španiji izuzetno cenjen kao trener”.

U Srbiji očigledno nisu uspeli da prepoznaju trenerski talenat I kvalitet Miroslava Đukića.
“Bio je trener u Partizanu i reprezentaciji ali nisu shvatili kakav kvalitet poseduje. Španci kao fudbalska sila i Valensija su to prepoznali. Klub poput Valensije godinama prati rad nekog trenera i Đuka sigurno nije došao zbog toga što je bio bivši igrač, to mu je bio samo mali plus. U poslednje dve godine bio je pod lupom. Imao je želju da se ostvari u Srbiji, kao i veliki broj talentovanih trenera, ali na žalost  u tome nije uspeo. Eto, tenerski snovi se ostvaruju u Valensiji”, konstatovao je Dejan Ilić.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: Action images)


tagovi

Dejan IlićEvropaMiroslav ĐukićPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara