""
""

Dejan Lekić - zvezda u „minut do 12“ u najčudnijem klubu Primere

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.09.14. | 23:31

Srpski napadač u finišu prelaznog roka pojačao novajliju u elitnom rangu španskog fudbala

Nekada su naši fudbaleri igrali zapažene ulogu u španskoj Primeri, ali s vremenom smo izgubili fudbalski uticaj u jednoj od najjačih liga sveta. U aktuelnoj sezoni ćemo imati četvoricu legionara u Primeri pošto se u finišu prelaznog roka Antoniju Rukavini (Viljareal), Aleksandru Pantiću (Kordoba) i Nemanji Radoji (Selta) pridružio i Dejan Lekić koji je u poslednjim trenutima pijace postao član novog prvoligaša Eibara.

Izabrane vesti

Lekićev izbor je mnoge iznenadio jer Eibar važi za autsajdera u Primeri i po mnogo čemu najčudniji klub u tamošnjoj fudbalskoj eliti. Klub iz gradića koji broji manje od 30.000 ljudi u oblasti Gipuckoa je vodio veliki bitku da izbori prvoligaški rang, iako je to na terenu pošteno izborio.

Iako nikome ništa duguju, zbog malog budžeta (osnosno obrtnih sredstava) im je prećeno da zakonski neće moći da igraju Primeru. Morali su da skupe 1,7 miliona evra za jedno leto kako bi izvršili dokapitalizaciju do sume koju previđaju zakoni u Španiji. Navijači su se odazvali, kupili akcije, a među njima su bili i poznati asovi Ćabi Alonso, David Silva (igrali ranije u klubu kao pozajmljeni fudbaleri) i Asijer Iljaramendi.

 

Tako je Eibar uspeo da konačno overi mesto u Primeri. Prvi put u istoriji. U tom trenutku, nisu imali nijednog stranog fudbalera, a skoro polovinu ekipe su činili momci ponikli u toj regiji. U prelaznom roku su ipak odlučili da se pojačaju strancima, pa su doveli Dereka Botaenga, Federika Pjovakarija iz Sampdorije i na kraju Dejana Lekića. Ni za jednog nisu platili obeštećenje.
„Došao sam da pomognem klubu da sačuva opstanak u Primeri. Zadovoljstvo je biti član ovakvog kluba koji je ostvario tako neverovatan napredak u prethodnom periodu“, rekao je Lekić španskim medijima. 

(FOTO: www.sdeibar.com)


tagovi

Dejan LekićEibarEvropaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara