"Dejan Stanković"
"Dejan Stanković"

Dejan Stanković: Za mene je Zvezda uvek favorit u derbiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.10.14. | 13:46

„Najvažnije je da sve protekne mirno“, rekao je bivših igrač crveno-belih

Dejan StankovićNekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da je za njega Crvena zvezda uvek favorit u derbiju i da se nada pobedi svog matičnog kluba u sutrašnjem 147. prvenstvenom duelu sa Partizanom.
„Za mene je Zvezda uvek favorit. Još je početak prvenstva, ali svakako da za prvnstvo ne bi bilo dobro da Zvezda izgubi i da se poveća razlika. Naravno, najvažnije je da sve protekne mirno, pa ko zasluži na terenu neka pobedi“, izjavio je Stanković Tanjugu u Beogradu, gde boravi kao ambasador Ture trofeja Lige šampiona.

Stanković, koji je od ove sezone pomoćni trener Andree Stramaćonija u Udineze kaže da "uči zanat".
„Dobio sam dosta pohvala za odabir da se bavim trenerskim poslom, dobijam i savete svaki dan, od Stramaćonija, Mihajlovića... Trenerski posao zahteva da se baviš time ceo dan, ali osećam kako svaki dan stičem iskustvo“, naveo je on.

Izabrane vesti

Stanković ne krije da planira da se osamostali i da ima maksimalne ambicije.
„Da ne verujem, bio bih pesimista. Kažem kada bih kao trener osvojio 10 posto trofeja koje imam kao igrač bio bih prezadovoljan. Naravno, mnogo je teško, ali ne odustajem“, zaključio je Stanković, uz konstataciju da od svih trenera sa kojima je radio, ipak mora da osvoji Žozea Murinja, koji sa razlogom nosi nadimak Specijalni.

Bivši igrač Intera je u karijeri je osvojio ukupno 25 trofeja, uključujući i Ligu šampiona 2010. godine sa Interom.

(FOTO: Action images)


tagovi

147. večiti derbiFK Crvena zvezdaDejan StankovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara