"Zimonjić i Lajović"
"Zimonjić i Lajović"

DEJVIS KUP: Biti il' ne biti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.17. | 09:42

Treći dan polufinala Dejvis kupa donosi nam po dva duela u Lilu i Briselu gde Francuska, odnosno Australija vode sa 2-1 i potreban im je još samo bod za trijumf. Lajović sa Congom od 13 č

Zimonjić i LajovićNa redu je poslednji, treći dan Dejvis kup obračuna, što u polufinalu, što u plej-ofu. Naravno, mi smo fokusirani na izuzetno interesantine borbe za prolazak u veliko finale koje u Lilu vode Francuska i Srbija, a u Briselu Belgija i Australija.

CONGA - LAJOVIĆ
1S 2, KVOTA 3,20
 

Izabrane vesti

U Francuskoj su domaćini očekivano nakon dubla prvi put poveli u ovom obračunu i sada im je potreban samo jedan bod. Selektori Janik Noa i Nenad Zimonjić, jedan odavno u penziji, a drugi još aktivan (u paru sa Filipom Krajinovićem odigrao juče u dubliu i lagano izgubio), za prvi meč najavio je par Žoa Vilfred Conga - Dušan Lajović, pa potom Luka  Puj - Laslo Đere.

PUJ - ĐERE   HS 1 (-1,5)
KVOTA 1,33
 

Prvi susret počinje u 13 časova, a selektori imaju priliku da sat vremena pre starta promene nominacije, mada će teško neko šta promeniti za prvi meč. A on će biti i odlučujuči, jer ako Duci napravi iznenađenje, igraće se i peti susret, kako i dolikuje polufinalu jednog od najstarijin sportskih takmičenja na svetu. Bez sumnje Conga je favorit, ali u poslednje vreme ne igra najbolji tenis. Francuz i Srbin su do sada samo jednom ukrštali rekete, i to ove sezone na Australijan openu kada je Conga neočekivano lako slavio u tri seta. Ali u Melburnu ih je čekala tvrda, veoma brza podloga, a u Lilu se igra na stadionu na šljaci. Hladno vreme je uslovilo da podloga bude još sporija, tako da Lajović ima svoju šansu. Što se tiče meča Puj - Đere, tu je  nažalost sve jasno. Francuz je veliki favorit i bilo kakav drugi ishod osim njegove pobede bio bi veliko čudo. Ipak, nikako se može da na oduzme nadu!

KIRJOS - GOFAN
KI 2, KVOTA 2,29
 

U drugom polufinalu situacija je obrnuta pošto gost u Brisselu vodi sa 2-1. Treći dan odmeravanja Belgije i Australije otvaraju David Gofan i Nik Kirjos. Domaćini su takođe izabrali šljaku za podlogu što im više odgovara, nročito kada je sa druge strane mreže magični, ali čudni Kirjos koji vodi sa 1-0 u međusobnim obračunima sa najboljim tebiserom Belgije. U tom susretu treba očekivati sve, ali pre svega veliki broj setova i gemova. Mi ipak biramo mali rizik na domaćeg asa, i igramo čistu dvojku na njega, pre svega zbog odlične kvota 2,29

DARSIS - MILMAN
VG 1, KVOTA 2,20
 

Nakon njih na teren u Briselu planirani su da istrče Stiv Darsis i Džon Milman. Biče to prvi susret između 77 . i 185. igrača na ATP listi gde je domaći tebiser apsolutni favorit.

(foto: Action Images)


tagovi

Žo Vilfred CongaSrbijaNik KirjosNenad ZimonjićLaslo ĐereFrancuskaDušan LajovićDejvis kupDavid GofanBelgijaAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara