""
""

Delević o podmićivanju: Sve je to laž! Pa, ja vozim krš od auta star 20 godina...

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.04.14. | 08:23

„Mislio sam da je zakasnela prvoaprilska šala, a u stvari je bajka tog Norvežanina, koja ne bi prošla ni kod dece u obdaništu“, ističe bivši srpski sudija

Optužbe bivšeg igrača Zenita, Erika Hagena, da su fudbaleri kluba sa stadiona Petrovski skupljali novac kako bi podmićivali sudije, žestoko su odjeknule i u Srbiji, a najviše su pogodile bivšeg arbitra Dejana Delevića, koji tvrdi da je nevin „po svim tačkama optužnice“ norveškog štopera.
U šoku sam! Mislio sam da je zakasnela prvoaprilska šala mojih drugova kad su mi malopre javili. Brzo sam pogledao na internetu i blago rečeno je da sam šokiran zbog ovakve laži. Niti sam uzeo, niti mi je neko nudio novac, sve je to izmišljotina! Pa, ja vozim krš od automobila star 20 godina... Loše mi je zbog svega...“, izjavio je Delević, a prenose Večernje novosti.

Sporna utakmica Zenit – Gimaraeš (2:1), za koju Hagen tvrdi da je nameštena igrana je oktobra 2005. Prema njegovim tvrdnjama svaki igrač ruskog kluba (11 startera i trojica rezervista) izdvojili su po 3000 evra, što je ukupno 42000 evra za koje Erik tvrdi da su prosleđene sudijama: glavnom arbitru Deleviću, kao i njegovim pomoćnicima Nikoli Tomičiću i Vukašinu Đorđeviću, te četvrtom sudiji  Igoru Jankoviću.
„Priča je, u stvari, više bajka tog Norvežanina, da su igrači vadili novac iz džepa i skupljali na gomilu kako bi platili sudiju ne bi prošla ni kod dece u obdaništu. Budalaština kakvu dosad nisam čuo. Iskreno, ne mogu jasno da se setim te utakmice. Evo, pokušavam da vratim film, znam da je bila fajterska utakmica, da sam isključio dvojicu igrača, mislim, i kapitena Zenita. Pa, da sam podmićen zar bih isključivao Zenitu kapitena, i to zbog nesportskog ponašanja?! U takvom sam šoku da više i ne pronalazim reči. U glavi mi bubnji, treba mi da prespavam i pokušam da „progutam“ ovu laž“.

Izabrane vesti

Delević na kraju dodaje da je spreman da tvrdnje iznese i pred organima UEFA:
Ma, voleo bih da evropska kuća fudbala odmah otvori taj slučaj i da što pre odem tamo da demantujem celu priču. Nisam kriv, a to će se i dokazati“.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SudijeSrbijaNamestaljkaDejan Delević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara