"Luj Van Gal"
"Luj Van Gal"

Delić koji nedostaje? Van Gal menja Šervuda na Vajt Hart Lejnu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.03.14. | 12:45

"To je završen posao", otkriva još jedan legendarni Holanđanin Rud Gulit

Luj Van GalPokorio je Evropu sa onom neverovatno talentovanom generacijom Ajaksa, kasnije je vodio i gigante poput Barselone, Bajerna, izborio se za privilegiju da sedne i na klupu rodne Holandije, ali je Premijer liga ostala nedosanjan san. Sada bi, međutim, davnašnja želja Luja Van Gala mogla da se pretoči u javu, pošto je iskusni strateg prvi favorit za novog trenera Totenhema.

Tim Šervud, koji je kao privremeno rešenje nasledio Andrea Vilas-Boasa, da bi posle vraćanja Emanuela Adebajor u tim ostvario nekoliko pobeda i izborio se za trajni ugovor, i sam je svestan da neće izgurati ceo mandat. Jednostavno, ekipa u koju je u letnjem prelaznom roku uloženo više od 100 miliona funti mora da bude iznad šestog mesta. Ili barem da igra bolje od Totenhema danas.

Izabrane vesti

A pod vođstvom Šervuda – 10 pobeda, osam poraza i tri nerešena. Mršavo za tako skup tim.
"To je kao da popravljaš veš mašinu sa tuđim alatom. Nekad jednostavno nemaš taj pravi deo", pravda se Šervud, ali iskreno priznaje da uprava kluba ima puno pravo da pokuša da pronađe boljeg trenera, uz ogradu da niko ne može da garantuje rezultat.

Ako, ipak, nečije ime uliva sigurnost  onda je to ime Luja Van Gala, sadašnjeg selektora Holandije koji će posle Mundijala otići sa klupe Lala (naslediće ga Gus Hidink). Navijači Pevaca verovatno se nadaju da još jedan čuveni Holanđanin Rud Gulit nema pogrešne informacije kada govori o situaciju na Vajt Hart Lejnu.
"Znam zasigurno da je Danijel Levi (predsednik Totenhema) bio kod Van Gala kući. Mislim da je to završen posao, ali nikad se ne zna", otkrio je Gulit, iako to niko nije slutio.

Podsetimo, ne tako davno Van Gal je govorio: "Uvek sam želeo da radim u Premijer ligi, tako da ako se šansa ukaže…"

Ukazala se.

(FOTO: Action Image


tagovi

Tim ŠervudRud GulitPremijer ligaEvropaLuj van GalEngleskaDanijel Levi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara