"Duela Karska i Enkulua"
"Duela Karska i Enkulua"

Derbi dana: Nek komšiji crkne krava!

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.05.15. | 12:51

Marselj po svaku cenu mora da pobedi Monako kako bi ostao u igri za plasman u Ligu šampiona, ali ove sezone nije savladao nijednu od tri prvoplasirane ekipe

Duela Karska i EnkuluaDo završetka francuskog prvenstva ostala su tri kola, ali su brojne nepoznanice. Jedino se čini izvesnim da će PSŽ odbraniti titulu, jer je Lion kiksnuo u Kaenu, šest-sedam ekipa strahuje za opstanak, a za treće mesto, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, konkurišu Monako, Marselj i Sent Etjen.

U nedelju od 21 sat (Arena sport 3) na Velodromu se sastaju stari rivali sa Mediterana L'OM i Kneževi, sa obostranom željom da osvoje sva tri boda i primaknu se najjačem klupskom takmičenju na svetu. Domaći su pod imperativom pobede zbog zaostatka od pet bodova u odnosu na Monako. Međutim, četvrtfinalista aktuelnog izdanja Lige šampiona ne sme previše da kalkuliše, jer i Sent Etjenu beži pet bodova, ali zeleno-beli u ovom kolu dočekuju relativno sigurnu Nicu, protiv koje su veliki favoriti.

Izabrane vesti

Gostima naruku idu i dve vrlo bitne stavke. Kao prvo, neporaženi su na poslednjih 11 prvenstvenih susreta, što je najbolja serija u Ligi 1; posebnu pažnju zahteva podatak da je Monako slavio na osam od minulih devet utakmica na strani, a do prethodne četiri pobede došao je sa po tri postignuta gola. Njegova druga prednost je nepobedivost na Velodromu od 8. decembra 2007. (reč je o ligaškim duelima), u međuvremenu je ostvario po dva trijumfa i remija. Marselj, s druge strane, ne može da se uzda u formu.

Ultraofanzivna formacija 3-3-3-1 koju forsira argentinski čudak Marselo Bjelsa pokazala se ranjivom u mečevima u kojima je Marselj po svaku cenu morao da ide na pobedu, pa su njegovi puleni u prethodna tri meseca na svom terenu osvojili tek dva od mogućih 15 bodova. Tvrdoglavi strateg iz Rozarija nikad ne odstupa od svoje filozofije, što je možda i ključni razlog zbog kojeg Marselj ove sezone nije pobedio nijednu od tri prvoplasirane ekipe. Pritom, Monako je u mnogo navrata pokazao da ima odgovor na bilo koji sistem zbog odlične taktičko-fizičke spreme i brzine kojom raspolažu njegovi bočni defanzivci, vezisti i napadači, a kontra mu je jedna od najubojitijih u „ligama petice“.

Smatramo da će Marselj ponovo da podlegne pritisku i ostane praznih šaka, ali bi golova trebalo da bude na obe strane i u oba poluvremena (a ukupno ne manje od tri).

Ukoliko se slažete sa nama možete da odigrate dvojku koja u Kladionici MOZZART plaća kvotom 3,15.

SUDI KLEMON TURPEN, LJUBITELJ PENALA

Klemon Turpen, koji je određen za glavnog arbitra ove utakmice, mlad je po godinama (32), ali ne i po stažu – u Ligi 1 sudi od 2008, a od 2009. nalazi se na listi FIFA. Ove sezone vodio je 17 mečeva u francuskoj eliti, na kojima je pokazao 45 žutih (prosečno 2,65) i dva crvena kartona, ali je dosudio čak 11 penala. Interesantno je da i Marselj, i Monako imaju negativan skor s njim kao deliocem pravde, s tim da je jedini međusobni susret na kojem im je sudio Turpen pripao Kneževima (26. januara 2014. Monako je kao domaćin trijumfovao rezultatom 2:0).

---------------------------------------------
MARSELJ – MONAKO

Stadion: Velodrom  Početak: 21.00 (Arenasport 3). Sudija: Klemon Turpen

MARSELJ: Mandanda – Fani, Enkulu, Morel – Lemina, Romao, Imbula – Alesandrini, Paje, Aju – Žinjak. Trener: Marselo Bjelsa

MONAKO: Subašić – Rađi, Rikardo Karvaljo, Abdenur, Kurzava – Fabinjo, Žoao Mutinjo, Kondogbija – Bernardo Silva, Marsijal, Karasko. Trener: Leonardo Žardim.

(FOTO: Action images)


tagovi

MarseljMonakoLiga 1Francuska Liga 1FrancuskaEvropaderbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara