Derbi juga u Nišu: Radnički može u istoriju

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 09:40

Na Čair stiže Radnik iz Surdulice, a eventualna pobeda domaćih biće sedma prvenstvena zaredom, što im nikada nije pošlo zarukom

Samo Crvena zvezda. Jedina ekipa koja je Radničkom uzela bod još od novembra. I sada prilika za Nišlije da naplate seriju dobrih rezultata. Sve čekajući vesti o povoljnom ishodu sa večitog derbija u Ljutice Bogdana.

Pitanje je doduše šta povoljan ishod znači za Radnički? U slučaju neuspeha beogradskih crveno-belih mogao bi da se približi lideru šampionata, ali su i u Nišu do sada uglavnom delovali kao da su se pomirili sa ishodom prvenstvene trke i govorili o ataku na pehar kupa.

Izabrane vesti

Bunili su se i što ih niko ne vidi kao ozbiljnog takmaca Crvenoj zvezdi, već svi pričaju o Partizanu, pa bi drugo mesto na tabeli moglo da im pomogne da ubede javnost da počne ozbiljnije da ih shvata. 
"Voleo bih da na ovu utakmicu dođe makar hiljadu ljudi više nego inače, jer bi nam to mnogo značilo na putu ka pobedi. Teren još nije u najboljem stanju, biće nam teško, publika sigurno neće moći da uživa u majstorijama, ali nam je potrebna podrška kako bismo došli do trijumfa i po još jednom parametru ušli u istoriju kluba. Želimo da nas u Nišu pamte i po tome da smo prva generacija sa sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda", izjavio je šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović.

A Radnik je na poslednjih sedam utakmica sa Radničkim uzeo samo bod, a na pet u tom periodu je prošla igra GG3+. Surduličani gotovo kompletni iščekuju susret, pošto su u konkurenciji za tim protiv Radničkog svi igrači osim Zorana Danoskog, koji će par narednih kola pauzirati zbog povrede u prošloj utakmici.
"Iskreno se nadam da smo od jesenje utakmice napredovali u igri i očekujem da pokažemo taj napredak, a verujem da će se videti i napredak u rezultatu. Ekipa je spremna, svi su prošli pripreme i očekujemo da se uspešno suprostavimo domaćinu. Ova dva kola igramo protiv prve i druge ekipe u ligi, naš tim je maksimalno spreman, a moja filozofija je da se tim priprema ozbiljno i sa ciljem da pobedi utakmicu, bez obzira na poziciju na tabeli protivničke ekipe", rekao je trener Radnika Milan Milanović.

Kad su ostale utakmice u pitanju, Vojvodina traži prvu pobedu još od 1. decembra, ali ide na noge Voždovcu, a u poslednjih 18 sudara tih rivala samo je jednom gost pobedio. Još duži post muči drugog novosadskog superligaša. Proleter nije slavio od oktobra, a sada čeka Mladost, koja je u 2019. dobila obe utakmice bez primljenog gola i opet može da konkuriše za mesto u Evropi. Čukarički je pod pritiskom i zato mora da savlada Spartak što je i učinio u njihova tri poslednja duela, istina, sva tri na Banovom brdu. Ohrabreni sa 3:0 protiv Voždovca eto im prilike da nastave niz i u Subotici.

Što se tiče borbe za opstanak Dinamo čeka Napredak svestan da bi pobedom u potpunosti oživeo nade da će opstati u Superligi.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:00 2705 SRB 1 Radnicki N. - Radnik Sur. kmb 1&2+ 1,32
Sub 15:00 2706 SRB 1 Spartak S. - Cukaricki ki 2 2,30
Ukupna kvota3,04

SRBIJA 1 - 24. KOLO

Petak
Mačva - Rad 0:0

Subota
15.00:  (2,10) Dinamo Vranje  (4,00)  Napredak (2,80) 
15.00:  (2,40) Voždovac  (3,10)  Vojvodina (2,95) 
15.00:  (1,80) Proleter  (3,25)  Mladost (4,60) 
15.00:  (1,30) Radnički  (5,00)  Radnik  (9,00) 
15.00:  (3,20) Spartak  (3,00)  Čukarički (2,30) 
18.00:  (2,00) Crvena zvezda  (3,40)  Partizan (3,90) 

Nedelja
15.00:  (1,70) Bačka (3,40) Zemun (5,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Star Sport


tagovi

sportsko klađenjeMilan MilanovićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara