""
""

Derbi otkazan, navijači Panatinaikosa zapalili stadion!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.15. | 21:22

Zeleni bi mogli da izgube derbi službenim rezultatom 0:3, a možda će im biti oduzeti i bodovi

Derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, kao što je bilo očekivano, nije odigran večeras, a odluka glavnog sudije Andreasa Papasa negde oko 19 časova da zbog nasilja otkaže utakmicu izazvala je gnev navijača Zelenih koji su ušli na teren i sukobili se sa redarima i policijom.

Izabrane vesti

Snage bezbednosti koristile su suzavac kako bi zaustavili razularenu masu na stadionu na kojem se večeras našlo čak 23.000 gledalaca. Letele su plastične stolice, paljene su reklame, a policija je saopštila da je uhapsila pet osoba i da ima puno povređenih lica.

Čak dva sata pre zakazanog početka atinskog derbija (18.30) navijači Panatinaikosa sukobili su se sa policijom ispred stadiona, gađajući ih kamenjem i bakljama, a nasilje je trajalo oko desetak minuta. Nereda je bilo i na samom stadionu u blizini tunela koji vodi u svlačionice, a jedan policijac je završio u bolnici jer ga je pogodila stolica sa tribina u glavu.

Izlazak fudbalera Olimpijakosa na teren izazvao je navijače Panatinaikosa da ih gađaju bakljama, a kao što smo ranije opisali najgore je prošao Islanđanin Alfred Finbogason kojem je baklja izgorela ruku. Sa njim je na udaru bio i naš reprezentativac Luka Milivojević, ali je on prošao bez težih posledica. 

Fudbaleri Olimpijakosa odmah su otrčali u svlačionicu, a njihovi čelnici nisu želeli da se odigra meč.
“Zakon je jasan. Utakmica ne može da se odigra, jer je ovo džungla”, urlao je u TV kameru potpredsenik Olimpijakosa Savas Teodoridis.

Pretpostavlja se da će Panatinaikos biti žestoko kažnjen zbog večerašnjih incidenata, da će izgubiti ovaj meč službenim rezultatom 3:0, ali i da će mu biti oduzeto nekoliko bodova. Zeleni su trenutno drugi na tabeli sa osam bodova manje od Olimpijakosa.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosNavijači Panatinaikosaincidenti navijacaGrčkaderbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara