Derbi u Belorusiji, a nema BATE Borisova

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.07.18. | 15:23

Prvi ovosezonski susret Bresta i Šahtjora okončan je bez pobednika i golova

Brest, jedan od najneprijatnijih domaćina u Belorusiji, na čijoj predsedničkoj fotelji sedi legendarni Dijego Maradona, u pretposlednjoj utakmici 16. kola ugostiće Šahtjor Soligork (19.45).

Pored činjenice da je u seriji od 10 utakmica bez poraza (uključujući i pobedu nad BATE Borisovim u finalu kupa), od kojih je trijumfovao na prethodne četiri, Brest pred svojim navijačima nije izgubio nijedan meč! Od ukupno sedam, dobio je četiri, a podelio bodove tri puta. Takođe, u taboru dvostrukog uzastopnog osvajača kupa igra i najbolji strelac lige Pavel Savicki. Reprezentativac Belorusije je na četiri poslednja meča pet puta zatresao mrežu i glavna je karika u lancu Alekseja Špilevskog.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Šahtjor je uhvatio zalet i nakon slabijeg početka sezone, kada je ispao iz četvrtfinala kupa, te nanizao meča bez pobede (po dva poraza i remija), ne zna za neuspeh. Reč je o ekipi koja spada u red najjačih u Belorusiji, o čemu svedoči i činjenica da su bili u Top 3 od 2010. godine. 

Prvi ovosezonski susret Bresta i Šahtjora okončan je bez pobednika i golova. Šahtjor je daleko uspešniji u međusobnim duelima, a ne treba zaboraviti ni da Brestnije uspeo da savlada rivala iz Soligorska od 2015. godine, računajući samo ligaške mečeve. Ali je najznačajniji duel pripao upravo Brestu 2017, kada je dobio Šahtjor u finalu kupa posle boljeg izvođenja penala.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:45 1247 BLR 1 Dinamo Brest - Shakhtyor tgg gg 1,95
Ukupna kvota1,95

Foto: Shutterstock

 


tagovi

Belorusija 1sportsko klađenjeŠahtjor SoligorskDinamo BrestBrest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara