"Bujica nezadovoljstva"
"Bujica nezadovoljstva"

Derbi u senci nikad masovnijih protesta navijača protiv nameštaljki u Turskoj! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.14. | 19:49

Prema nekim procenama više od 70.000 pristalica Trabzona izrazilo bunt zbog toga što političari navodno protežiraju Fener i Bešiktaš i sprečavaju njihovu selidbu u niži rang

Bujica nezadovoljstvaRemi u okršaju Trabzona i Bešiktaša u derbi susretu 18. kola Superliga, ali je rezultat 1:1 nije bio utisak dana, već nikad masovnije demonstracije navijača zbog lažiranja utakmica u Turskoj.

Nekoliko desetina hiljada navijača Trabzona, prema nekim procenama njih čak 70.000, pred početak meča je marširalo ulicama grada sa obale Crnog mora nezadovoljno načinom na koji se državne vlasti bave nameštaljkama turskih velikana Fenerbahčea i Bešiktaša.

Izabrane vesti

Naime, iako je Vrhovni sud pre samo nekoliko dana potvrdio kaznu od 38 meseci zatvora za bivšeg predsednika Fenera Aziza Jildirima, ali i za dvojicu njegovih potpredsednika i neke rukovodioce Bešiktaša i Sivaspora, ocena navijača je da se istanbulskim gigantima i dalje gleda kroz prste.

Izjava turskog premijera Tajipa Erdogana da je Jildirim žrtva političke zavere “paralelnih vlasti“ u pravosuđu svakako nije pomogla da se stekne drugačija slika.

Fudbalski zaljubljenici, tu naravno mislimo na one koji nisu naklonjeni Feneru i Bešiktašu, traže još radikalnije rezove i idu čak i do selidbe optuženika u niži rang.

Zato pozivaju Uefu da se direktno umeša, jer smatraju da će u suprotnom pomenuti dvojac uz pomoć političara proći nekažnjeno.

Trabzonovi fanovi imaju najviše razloga za bunt, jer je ceo skandal i izbio zbog nameštaljki u sezoni 2010/2011. Fener je tada osvojio titulu, ali samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Trabzona.

Osećaj da im je pehar otet već dugo živi u srcima navijača Trabzona. I to se danas jasno videlo.

SUPER LIG – 18. kolo:

Genčlebirligi – Rize 3:1 (0:0)
/Delibalta 48, Durmaz 63, Kulušić 69 – Bajtar 72pen/

Bursa – Eskišehir 3:1 (1:0)
/Fernandao 22, 47, Šestak 90+3 – Kara 62/

Trabzon – Bešiktaš 1:1 (1:0)
/Giral 15 – Almeida 85/

Subota:

12.30: Sivaspor – Kajzeri
14.30: Elazig – Ahisar
15.00: Erčijespor – Antalija
18.00: Gazijantep – Galatasara

Ponedeljak:

19.00: Fenerbahče - Konjaspor

Petak:

Kasimpaša - Karabuk 0:0

(FOTO: screenshot, via Youtube)


tagovi

Ugo AlmeidaTurskaTrabzonNamestaljkaSuper lignavijačinameštanjegenčlerbirligiEvropaEskišehirsporEmre GiralBursasporBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara