""
""

Destro konačno pogodio, Roma posle produžetaka osvojila Firencu za polufinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.13. | 23:36

Rimljani posle 120 minuta igre savladali Fiorentinu sa 1:0 golom mladog italijanskog napadača koji se propisno ispromašivao tokom meča i zakazali polufinalni okršaj u Kupu Italije sa Interom

 

Izabrane vesti

Posle 120 minuta borbe na Artemio Frankiju, Roma je minimalnom pobedom nad Fiorentinom obezbedila plasman u polufinale Kupa Italije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Pljuštale su šanse na obe strane i da su napadači bili malo precizniji, utakmica je mogla da se završi sa nekoliko golova kao ona prvenstvena pre par meseci.

U prvom poluvremenu dobre prilike su imali De Rosi, Pjanić, Jovetić... Po jedna odlična je bila na obe strane. Golman Neto je sjajno skinuo šut Destra, dok je na drugoj strani Akvilani pogodio pečku sa distance. U drugom poluvremenu je bilo još zanimljivije. Roma je mogla da povede posle greške Tomovića, ali je opet Neto spasio Violu. Potom je Fiorentina uzvratila preko Gonzala Rodrigeza, ali je Kastan intervenisao u poslednjem momentu.

U 79. minutu je zbog opravdano dosuđenog ofsajda poništen gol De Rosija. Potom je opet Destro imao dobru priliku, pa je Goioečea zaustavio Ljajića uz pomoć sjajnog Kastana. Kako se meč bližio 90. minutu, tako su i šanse pljuštale pred oba gola. Tomović je u 85. minutu umalo pogodio posle centaršuta Borhe Valera.

Najbolje dve prilike na meču su viđene u nadoknadi regularnog dela meča. Borha Valero je strahovitim voljeom uzdrmao stativu, da bi Destro već u sledećem napadu propustio kolosalnu šansu da donese trijumf Romi.

U produžecima se tempo malo smirio, jer su oba rivala igrala u strahu od greške. Iz te mirne igre, razvila se akcija Rome koja joj je donela plasman u polufinale. Bredli je pronašao Pjanića na desnom krilu koji milimetarskim preciznim pasom pronalzi Destra pred golom domaćih. Ovoga puta Destro jednostavno nije mogao da promaši i doneo je svom timu vođstvo vredno plasmana u polufinale, a sebe spasio etikete tragičara meča.

Krenula je Fiorentina svim silama, šanse su imali Kuadrado, Jovetić i Ljajić, ali je odbrana Rome sve izdržala i zakazala polufinalni dvoboj sa Interom.

Na kraju je meč završen sa tri crvena kartona. Prvo je isključen Tadei zbog grube igre, a na kraju i Dodo i Kuadrado posle međusobnog koškanja koje umalo nije izazvalo opštu tuču na terenu. Tomović, Savić i Jovetić su odigrali ceo meč za domaće, dok je Ljajić ušao u igru u 78. minutu.


tagovi

Borha ValeroDe RosiEvropaFjorentinaItalijaMatija DestroNenad TomovićRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara