Detalji Jirkinog transfera u Zvezdu: 750.000 evra i procenti

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 19:59

Slovak potpisao na četiri godine

Kao što ste već mogli da pročitate Crvena zvezda je kompletirala transfer Erika Jirke. Doskorašnji krilni fudbaler Spartaka iz Trnave obavezao se danas na četvrogodišnju vernost srpskom šampionu.

Naravno, neće odmah zadužiti dres crveno-belih. Rukovodstvo Crvene zvezde postiglo je dogovor sa Spartakom da se mladi reprezentativac Slovačke preseli u Ljutice Bogdana na zimu ili sledećeg leta... Dakle, to će biti izbor Crvene zvezde i on će zavisiti od aktivnosti u zimskom prelaznom roku. Tačnije, hoće li neko od krilnih frudbalera napustiti tim Vladana Milojevića.

Izabrane vesti

Posle ulaska u Ligu šampiona rukovodstvo Crvene zvezde je dobilo mogućnost da misli na budućnost i investira u igrača koji neće odmah biti adut Vladan Milojevića... Prema saznanjima MOZZART Sporta srpski šampion će za transfer Erika Jirka uplatiti Spartaku iz Trnave 750.000 evra. Zvezdinom rivalu iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sleduje i 20 posto od narednog transfera. Međutim, u tom detalju se krije jedna „kvačica“.

Naime, Zvezda i Spartak iz Trnave su postigli dogovor da crveno-beli mogu da otkupe pomenutih 20 posto od narednog transfera u svakom trenutku. Poznata je i cena – 250.000 evra.

U slučaju da se odluče za takav korak rukovodioci Crvene zvezde bi Jirku Platili tačno milion evra.

Jirka je rođen 1997.godine, mlad je i može da bude tržišno isplativ. Posebno, što je standardan u mladoj selekciji Slovačke, a imaće i šansu da se dokaže u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Krilni fudbaler je pažnju sportskog sektora Crvene zvezde skrenuo tokom dvomeča dva kluba. Posebno je na Marakni mučio Rodića i pomagao beku Kadlecu da zaustavi Nemanju Radonjića. Tip je igrača kakve voli Vladan Milojević.

(Foto Star Sport)


tagovi

Erik Jirka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara