""
""

Di Kanio ispustio pobedu, preokret Stouka iz dvojke u keca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.13. | 18:04

Đakerinijev gol nije bio dovoljan za trijumf Crnih mačaka, Hal pobedio Norič uz mnogo sreće, VBA se provukao na Gudisonu

 

Izabrane vesti

Ostrvski napadači se danas nisu proslavili. Samo šest golova na pet mečeva u udarnom subotnjem terminu lige nisu doneli ono što se očekuje od najjače lige sveta.

Najviše razloga za slavlje svakako imaju u Stouku. Na Britaniji je pao Kristal Palas. Novajlija u ligi je čak i poveo golom ovoletošnjeg pojačanja Maruana Šamaka. Pomalo zaboravljenom Marokancu je to bio prvi gol posle čak 298 dana i onog neverovatnog meča Arsenala i Redinga (7:5). Ipak, Stouk je uspeo da dođe do preokreta i pobede. I to u intervalu od samo četiri minuta. Prvo je Čarli Adam poravnao, da bi korpulentni Rajan Šoukros u svom stilu, udarcem glavom posle kornera postavio konačnih 2:1.

Gubitnik dana su svakako Paolo Di Kanio i njegov Sanderlend. Crne mačke su vodili do 88. minuta u Sautemptonu, ali su morali da se zadovolje bodom. Emanuele Đakerini je već u trećem minutu pokazao zašto je Di Kanio toliko insisitirao na njegovom transferu iz Juventusa. Atipično za njega, bio je strelac udarcem glavom. Iako je visok samo 167 centimetara, najbolje se snašao u dužvi sa Sautemptonovim tornjevima iz odbrane. Posle tog gola, Sautempton je dominirao, Džeju Rodrigezu je poništen regularan gol zbog navodnog ofsajda, ali su stvari došle na svoje u 88. minutu meča. Hoze Fonte je iskoristio najveću manu Di Kanijove ekipe (skok igru) i udarcem glavom spasao Poketinovu četu poraza.

Hal je pobedio Norič, iako bi se moglo reći da je to bilo nezasluženo. Tigrovi su poveli golom Brejdija iz penala u 22. minutu, ali su samo pet minuta kasnije ostali sa igračem manje pošto je Sagbo isključen. Kanarinci su svim silama jurišali ka golu Hala, ispromašivali su se Van Volfsfinkel i družina, Hal je imao i sreće u nekoliko navrata i rezultat se nije menjao.

Ben Foster je briljantnim odbranama spasao VBA na gostovanju Evertonu, a mora se istaći da su Karamele u finišu meča dva puta pogađale okvir gola i zaista se može reći da su zaslužile više od remija bez golova.

Nula je viđena i u Njukaslu gde je gostovao Vest Hem. S obzirom na sjajnu šansu Ameobija u finišu meča i pogođenu stativu, može se reći da su Čekićari ti koji su bolje prošli u ovom duelu. 

PREMIJER LIGA – 2. kolo:

Sreda:

Čelsi – Aston Vila 2:1 (1:1)
/Luna 5ag, Ivanović 72 – Benteke 45+2/

Subota:
Fulam – Arsenal 1:3 (0:2)
/Bent 77 - Žiro 14, Podolski 41, 68/

Everton – VBA 0:0

Hal Siti – Norič 1:0 (1:0)
/Brejdi 22 penal/

Njukasl – Vest Hem 0:0

Sautempton – Sanderlend 1:1 (0:1)
/Fonte 88 - Đakerini 3/

Stouk Siti – Kristal Palas 2:1 (0:1)
/Adam 58, Šoukros 62 - Šamak 31/

18.30: Aston Vila – Liverpul

Nedelja:
17.00: Kardif Siti – Mančester Siti
17.00: Totenhem – Svonsi

Ponedeljak:
21.00: Mančester junajtedu - Čelsi

(FOTO: Action images)


tagovi

Čarli AdamEmanuele ĐakeriniEngleskaEvertonEvropaHal sitiHoze FonteKristal PalasMarun ŠamakNorič SitiPaolo Di KanioPremijer ligaRajan ŠoukrosSanderlendSautemptonStoukVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara