"Lasana Dijara"
"Lasana Dijara"

Dijara plaća 10.000.000 evra Lokomotivi iz Moskve

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.05.16. | 18:41

Francuski reprezentativac izgubio sudski spor sa ruskim klubom, a platiće i sudske troškove

Lasana Dijara

Lasana Dijara mora da plati čak 10.000.000 evra bivšem klubu Lokomotivi iz Moskve zbog kršenja odredbi ugovora koji je imao sa Železničarima.

Izabrane vesti

Iskusni 31-godišnji defanzivni vezista stigao je u Rusiju u avgustu 2013. godine, ali je samo godinu dana kasnije zapao u nemilost trenera Leonida Kučuka sa kojim se posvađao. Francuz je odbio da trenira, zbog čega je dobio otkaz, a posle toga skoro godinu dana nije mogao da promeni klub.

Prošlog jula stigao je u Olimpik iz Marselja, ali je danas zvanično dobio odluku Suda za arbitražu u sportu po kojoj ne samo što mora da plati 10.000.000 evra ruskom klubu već mora da nadoknadi i sudske troškove u visini od 110.000 evra.
„Želim da se zahvalim svima koji su me podržali u proteklom periodu. Ovo ne bih poželeo nijednom fudbaleru. Preuzimam odgovornost za ono što sam uradio u prošlosti. To je za mene zatvoreno poglavlje, sada sam samo fokusiran na Francusku i nastupe na Evropskom prvenstvu koje se održava u mojoj domovini“, napisao je Dijara na Tviteru.

Nekada istaknuta zvezda Premijer lige imao je sjajnu sezonu u očajnom Marselju posle koje se ustalio u nacionalnom timu, a privukao je i pažnju mnogih bogatih klubova, koji će ga juriti tokom leta.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

RusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaLasana DijaraFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara