""
""

Dijara za MOZZART Sport: Prošlo je moje vreme, mator sam za Partizan

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.05.14. | 16:38

„Ne i za Turke, ovde cene fudbalere i sa 35 godina, a kamoli mene sa 30“, ističe špic Antalije i kaže kako nije realno da se vrati u Humsku 1

Antalija u Drugoj ligi, Lamin Dijara u neizvesnosti, navijači Partizana u nadi.

Čim je minulog vikenda stigla informacija iz Turske da je ekipa sa obala Mediterana porazom od Elaziga izgubila elitni status, učinilo se Grobarima da su drastično uvećane šanse da se Senegalac vrati u Humsku 1 i mada je opšti zakuljučak da bi taj potez jednako koristio i crno-belima i jednom od najboljih stranaca koji ikada u ovdašnjem fudbalu od toga neće biti ništa.

Izabrane vesti

Dilemu da li uopšte postoji prostor za obnovu saradnje, ako bi sa Topčiderskog brda stigao takav poziv, miljenik juga seče u korenu.
Ne, ne, ne... Moje vreme u Partizanu je prošlo, mator sam za crno-bele! Kod nas u Srbiji se igrač sa 25 godina smatra starim, ne vidim kako bi moj bivši klub mogao da me ima u planu. Drugačije je kod Turaka, ovde cene fudbalere shodno učinku, makar neko imao i 35 godina, a kamoli mene sa 30. Čak i ako bih došao u Beograd ljudi bi od mene očekivali da rešim svaku utakmicu, međutim, znam koliko mogu i bolje je ovako. A i Partizan može bez Dije“, ističe Dijara u razgovoru za MOZZART Sport.

Strelac tačno 100 golova za crno-bele tokom četvorogodišnjeg mandata dodaje da su mu planovi vezani za ostanak na turskom tlu.
Ispadanje u Drugu ligu znači i velike posledice za Antaliju. Predsednik je najavio ostavku, veliki broj igrača će napustiti klub, a meni je lepo, nigde ne bih da idem. Lepo mi je ovde, ne vidim razlog da se opet selim i menjam sredinu, međutim... Moje želje kose se sa planovima rukovodilaca, žele da me prodaju, hoće da rasterete budžet i moguće je da dođe do prekida saradnje, iako su mi ostale još tri godine ugovora. Ne brinem, lako ću pronaći angažman i u tom slučaju“.

Dok osluškuje vesti iz kancelarije Antalije, u čijem dresu je za dve godine bio precizan 31 put,  Dijara otkriva da bez Partizana, ipak, ne može.
Gledam svaku utakmicu, prati vesti, čujem se povremeno sa ljudima iz kluba i mogu vam reći da sam oduševljen kako smo igrali na poslednjem derbiju. Drinčić je odigrao vrhunsku partiju, Lazović takođe, Lukač fantastično branio... Danima sam prepričavao saigračima u Antaliji kakva je atmoafera vladala na stadionu i da to ne može da se poredio sa ambijentom na utakmicama u Turskoj. I oni su oduševljeni“.

KOJIĆ JE DOSADAN, ŽIVKOVIĆ ĆE BITI KAO LAZAR

Vesnik pobeda Partizana u večitim derbijima (pet golova, četiri asistencije) napominje da mu se sviđa aktuelni napadački potencijal ekipe Marka Nikolića.
„Već sam pohvalio Lazovića, još da dodam da radi ogroman posao za ekipu, odlično je što se vrastio iz Rusije, mladi imaju od koga da uče. Sjajan je i Kojić. Čitao sam da su ga mnogi osporavali, ali on mi se sviđa, jer je dosadan! Znate, stalno se vrzma oko gola, pritiska, juri, ne da protivniku da se opusti, a ja to volim. Isti takav je i Luka, svaki put kad je lopta kod njega čini mi se da bi neka šansa mogla da se izrodi. Ne smem da zaboravim ni tinejdžera Andriju Živkvića, čiji kvaliteti me podsećaju na Lazara Markovića i verujem da će napraviti sličnu karijeru“.

ZVEZDA OVU ŠANSU NEĆE PROPUSTITI, NAŠA JE SLEDEĆA SEZONA

Lamin Dijara postiže gol u 134. večitom derbiju ispred Gaja i PetkovićaOsvajač četiri titule i dva kupa sa Partizanom svestan da će se vladavina crno-belih srpskim fudbalom verovatno okončati.
Tri boda viška i bolji međusobni skor su velika prednost za komšije. Da se ne lažemo, neće Zvezda propustiti ovu šansu da uzme titulu. Moj klub je napravio nekoliko kikseva i zato je drugi. A to ne znači da nije najbolji. Naprotiv, ova ekipa je bila dominantna u Srbiji i biće opet. Neka se igrači psihički oporave, spremaw na leto i siguran sam da će naredna sezona biti naša. Partizan je velikan i dugujem mu veliku zahvalnost, jer da crno-belih nije bilo ne bih ni uspeo da obezbedim „jak“ ugovor u Turskoj“, poentirao je na kraju Lamin Dijara.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Lamin DijaraEvropaTurskaSuperligaSuper ligSrbijaFK PartizanAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara