"Lasana Dijara (desno)"
"Lasana Dijara (desno)"

Dijari poginula sestra, samoubica hteo da uđe na stadion!

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.11.15. | 21:35

Reprezentativac Francuske izgubio rođaku u šokantnom napadu terorista

Lasana Dijara (desno)

Fudbaler Olimpika iz Marselja, francuski reprezentativac Lasana Dijara, potvrdio je da se među žrtvama terorističkih napada prošle noći u Parizu nalazi i njegova sestra.

Izabrane vesti

Dijara (30) je bio jedan od aktera sinoćne prijateljske utakmice između Francuske i Nemačke na stadionu "Francuska", koji je takođe bio jedan od meta terorista.
"Tragedija me je pogodila i lično. Moja rođaka Asta Dijakite je žrtva terorističkog napada, zajedno sa drugim nevinim ljudima. U ovom trenutku straha i terora veoma je važno da svi u Francuskoj budemo ujedinjeni, bez obzira na boju kože ili versku različitost. Zajedno moramo da čuvamo ljubav, poštovanje i mir", napisao je Dijara na Tviter profilu.

Pojedini mediji izvestili su večeras da je jedan od bombaša samoubica imao je kupljenu ulaznicu za utakmicu između repezentacija Francuske i Nemačke. Kako prenosi Vol Strit Žurnal, pozivajući se na jednog od redara koji su radili na stadionu, tokom pretresa na ulazu kod teroriste je otkriven pojas sa eksplozivom. Prema navodima policije, on je nameravao da aktivira eksploziv na stadionu i izazove paniku i stampedo.

Podsetimo, u Parizu je prošle noći izvedeno nekoliko terorističkih napada u različitim delovima grada u kojima je poginulo 128 ljudi, a 250 je povređeno, od kojih je najmanje 98 u kritičnom stanju.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Francuskemeđunarodni fudbalLasana Dijara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara