Dinamo prodao najboljeg igrača za 3.000.000 evra: Sudani odbio 4.000.000, pa prihvatio platu od 1.200.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 21:03

Alžirac potpisao trogodšnji ugovor sa Notingem Forestom

Navikao je Dinamo da prodaje igrače u velike evropske klobove, a taj trend je zadržao i ovog leta, pošto je ovog petka El Arabi Hilal Sudani postao novi član dvostrukog prvaka Evrope, Notingem Foresta.

Alžirac je posle pet sezona provedenih u dresu Modrih rešio da promeni sredinu, išlo su se samo u Englesku i zato je uprkos daleko bogatijim ponudama izabrao da karijeru nastavi na stadionu „Siti graund“. Prvak Hrvatske će na ime obeštećenja dobiti 3.000.000 evra i na taj način i finansijski naplatiti odlazak fudbalera koji mu se i u sportskom smislu i te kako isplatio.

Izabrane vesti

Sudani je bio ključni igrča u četiri titule prvaka, osvojio je tri Kupa Hrvatske, jedan Superkup, dvaput je biora u najbolji tim prvenstva, a lane je sa 17 golova bio prvi strelac lige. Usput je značajno pomogao timu sa Maksimira da učestvuje u dve Lige šampiona i dva izdanja Lige Evrop.e

Bio je izričit da se oproba na Ostrvu i zato je tražio klub koji bi mu tu šansu omogućio. Zbog toga je odbio unosnu ponudu iz Kine vrednu 4.000.000 evra po sezoni, jedan klub iz Saudijske Arabije mu je nudio 3 platu od 3.000.000 evra, međutim, ni to ga nije interesovalo. Notingem i trener Aitor Karaknsa su izašli sa ponudom od 1.200.000 evra i bez obzira što je u pitanju znatno manji novac nego na Istoku, odlučio je da karijeru nastavi u Engleskoj. Uostalom, već mu je 30 godina, pa je uhvatio poslednji voz. Potpisao je ugovor na tri godine.

FOTO: www.nottinghamforest.co.uk


tagovi

Dinamo ZagrebLetnji prelazni rok 2018Hilal Sudani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara