"Izvukao se Dinamo"
"Izvukao se Dinamo"

Dinamo se spasio bruke u 90+5! Ivanićev gol nedovoljan za BATE, Apolon srušio Mitjiland (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.08.17. | 21:04

Takođe u nadoknadi

Izvukao se Dinamo

Maksimir očima nije mogao da veruje. Rijeka mu je uzela titulu, a Skenderbeg umalo ono malo dostojanstva koje je Dinamu preostalo. Ali na kraju su se Modri spasili. Barem do revanša za sedam dana. Pogodak Anhela Enrikeza u petom minutu sudijske nadoknade doneo je Zagrepčanima 1:1 u susretu sa predstavnikom Albanije, timom koji su svi želeli za protivnika u plej ofu za plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Ispostavilo se, međutim, da Skenderbeg nije baš nekakva banda fudbalera sakupljena sa ulice. Dugo su zagrebački Modri rumeneli. Umalo su doživeli veliku sramotu.  Previše su opušteno ušli u meč, valjda podsvesno uvereni da su toliko bolji da se pobeda ne dovodi u pitanju, a to je najgore što jedan fudbalski tim može da uradi.

Imali su domaći sreće u 10. minutu kada je gostima zbog nepostojećeg ofsajda poništen čist gol, ali spasa nije bilo u 37. Enis Gavazaj, 22-godišnje krilo rođeno u Prizrenu, navukao je na sebe dvojicu protivničkih defanzivaca, a potom loptu doturio do Liridona Latifija, poreklom iz Prištine, koji je iz drugog pokušaja uspeo da matira nemoćnog Dominika Livakovića. Ostavili su ga saigrači samog kao glinenog goluba na strelištu.

 

Tek u nastavku je Dinamo krenuo da igra i napada, ali je Skenderbeg znao šta mu je tada činiti. Bunker pa šta bude. Odolevao je sve do petog minuta sudijske nadoknade kada su Modri “na o-ruk” uspeli da umuvaju loptu iza leđa protivničkog odbrana. Na sporan način, pošto je prilikom centaršuta jedan igrač Dinama bio u očiglednom ofsajdu. Istina, nije on dotakao loptu u nastavku akcije, ali jeste skočio na nju i nesumnjivo uticao na igru.

Bilo kako, sudijska se nije čula, gol je osta, pa će Skenderbeg na domaće terenu morati da “zatraži pravdu”.

 

Iznenađenje i u Borisovu - ukrajinska Oleksandrija izvukla je remi od 1:1 na gostovanju kod BATE-a, iako je bivši fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić veoma lepim pogotkom u osmom minutu utakmice nagovestio da će Belorusi lako završiti posao.

Zaista je to bio fin gol.

 

Gosti se ipak nisu predavali, pa su preko Jevgena Banade već u 19. minutu stigli do izjednačenja i na kraju se neporaženi vratili kući. Ali ako je odbijanje Oleksandrije da se pomiri sa porazom za pohvalu šta tek reći za danski Mitjiland, koji je u Larnaki dva puta jurio gol prednosti  pre no što je poklekao posle pogotka 21-godišnjeg Joanisa Pitasa u prvom minutu sudijske nadoknade.

Inače, dvostruki strelac za Mitjiland bio je Aleksandar Serlot.

PRVI MEČEVI PLEJ OFA ZA LIGU EVROPE:

Sreda:

Utreht – Zenit 1:0 (0:0)
/Labijad 76/

Četvrtak:

Apolon – Midtjiland 3:2 (1:1)
/Kirijaku 15, Žander 70, Pitas 91 - Serlot 38, 74/

BATE Borisov – Oleksandrija 1:1 (1:1)
/Ivanić 8 - Banada 19/

Dinamo Zagreb – Skenderbeg 1:1 (0:1)
/Enrikez 95 - Latifi 27/

Krasnodar – Crvena zvezda 3:2 (1:0)
/Ignjatjev 20, Klaesen 46, Petrov 66 - Srnić 57, Pešić 71/

19.45: Hafnarfjordur – Braga
20.00: Vardar – Fenerbahče
20.00: PAOK – Estersund
20.15: Plzenj - AEK Larnaka
20.30: Altah - Makabi Tel Aviv
20.30: Ludogorec – Suduva
20.30: Panatinaikos – Bilbao
20.45: Milan – Škendija
20.45: Ajaks – Rozenborg
20.45: Klub Briž – AEK
20.45: Domžale – Marselj
20.45: Vitorul – Salcburg
20.45: Legija – Šerif
20.45: Osijek – Austrija
21.00: Partizan – Videoton
21.05: Everton – Hajduk
21.30: Maritimo - Dinamo Kijev

(FOTO: Action Images)


tagovi

UkrajinaSkenderbegMidtjilandLiga EvropeKiparHrvatskaEvropaDinamo ZagrebDanskaBelorusijaBATE BorisovApolon LimasolAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara