""
""

Dinamo slomio Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju, Soudani vratio Modre na vrh tabele

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 18:30

Šampion slavio u nadoknadi vremena...

Fudbaleri Dinama savladali su Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju golom Sudanija u sudijskoj nadokandi - 2:1.

Izabrane vesti

Šampion Hrvatske agresivnije je ušao u utakmicu i to mu se isplatilo već u 5. minutu, kada je i došao u vodstvo. Korner je s leve strane izveo Mačado, najviši u skoku bio je Fernandez i loptu poslao u mrežu pored Kalinića, koji se odlučio na ostanak na crti.

Taj je gol bio kruna pritiska Modrih u otvaranju utakmice, ali je Hajduk nakon desetak minuta uspostavio ravnotežu i počeo da stvara svoje šanse. Prvo je pucao Džeferson, zatim je šansu imao Sušić, a u 17. minutu je izjednačio Caktaš. Akciju je na levoj strani počeo Vlašić, završni pas za Caktaša petom je odigrao Sušić. Hajdukov vezistsa odlično je naciljao i pogodio tih uz Eduardovu mrežu za 1:1.

Nakon dva pogotka u prvom delu utakmice, do kraja prvog poluvremena bio je viđen dvoboj na sredini terena. Dinamo je imao nešto veći posed lopte, ali ni jedna ekipa nije uspela da stvori neke izgledne prilike. Imao je svoju šansu Fernandez u 35. minutu, tri minuta kasnije Vlašićev udarac brani Eduardo, a najveća prilika odvijala se u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Hajdukov najagilniji igrač Vlašić napravio je pravi mali dar-mar u odbrani Dinama, vratio loptu na nekih sedam metara od Eduardovog gola, gde se nalazio Caktaš koji je ovog puta loše reagovao i loptu poslao visoko iznad gola.

Na otvaranju drugog dila Dinamo je bio mnogo agilniji. Pravili su Modri pritisak, ali ipak nisu imali prave šanse. Svoje udarce su probali Fernandez i Sudani, ali neuspešno. S druge strane dobro je u dva navrata odigrao Sušić – prvi put je u 50. minutu njegova lopta prošla tik pored gola, a osam minuta kasnije ispred njega je dobro reagovao Eduardo koji je bio na visini zadatka.

Dinamov golman je imao veliku intervenciju u 69. minuti kada je priliku propustio Bencun kojeg je Vlašić filigranski pronašao. Bencun je izašao sam ispred Eduarda i pokušao ga prebaciti, ali taj udarac je bio lagan zalogaj za čuvara mreže. Odbranio je Eduardo i odličnu šansu Vlašića u 76. minutu, te snažan udarac Balića deset minuta kasnije.

Ni Kalinić nije bio besposlen. Sjajno je u 70. minuti izašao na skoro 30 metara i izbio loptu ispred Roga, a Dinamo je u poslednjih 20 minuta pokušao brzim kontrama da dođe do pobede. No, to im nije pošlo za rukom sve do 93. minuta kada je Sudani odlično potegao jednu loptu koju mu je prebacio Fernandez i smestio je pod rašlje Kalinićevog gola. Ubrzo nakon toga sudija Vučemilović je svirao kraj, te je Dinamo slavio s 2:1 i tako se priključio Rijeci s 39 bodova. Hajduk je ostao na 35.

Preuzeto sa portala - Germanijak.hr

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Hilal SudaniHrvatskaHajduk SplitEvropaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara