Apel za pomoć: Dragan Antić
Apel za pomoć: Dragan Antić

Dinamo u štrajku: Vučiću, spasao si Srbiju, spasi i nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.19. | 20:55

Vranjanski fudbaleri protestovali u centru grada zbog raspodele novca iz budžeta

Fudbaleri, članovi uprave i stručnog štaba Dinama okupili su se danas na šetalištu ispred Robne kuće u Vranju gde su zahtevali smenu člana Gradskog veća Nenada Đorđevića jer, kako kažu, on predstavlja “zlo za vranjski sport”, a prenosi portal Južne vesti.

Prvi čovek kluba Dragan Antić Recko rekao je da im je od 50.000.000 dinara, koliko je ukupan budžet za sport, odobreno samo deset i da je to rapidno manje nego prethodnih godina. On je podsetio da je pre dve godine budžet za sport bio 147.000.000, prošle godine 80, a ove godine 50.000.000 dinara.
"Ni tih deset nam nisu dali, ucenjuju me da nešto potpišem. Da ja garantujem svojom imovinom da ću da obezbedim sredstva za Superligu. Pa nije ovo moj klub, ovo je gradski klub", rekao je Antić, a prenele Južne vesti.

Izabrane vesti

Predsednik Dinama napomenuo je i da fudbaleri imaju prosečno najniže plate od ostalih fudbalskih klubova u Srbiji, te da je najveća plata u klubu 1.000 evra, a da pojedini fudbaleri i igraju za 50.000 ili 60.000 dinara. 

Antić se zatim pozabavio i politikom, rekavši da su svi u klubu članovi Srpske napredne stranke i da su ponosni na to, te da je on učlanio najveći broj ljudi u stranku, uključujući i većnika za sport Nenada Đorđevića. Inače, fudbaleri su na skupu nosili transparent na kome je pisalo: "Vučiću, obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas, FK Dinamo i celo Vranje biće uz Vas".

Nakon što su se okupljeni razišli, medijima se obratio i gradski većnik Nenad Đorđević koji tvrdi da uprava Dinama ne želi dogovor s gradskim rukovodstvom, koje je bilo spremno da razgovora s predstavnicima vranjskog prvoligaša.
"Delegacija Dinama se nije pojavila iako je u više navrata izražena spremnost da se sedne za sto i razgovara. Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija sa teritorije Vranja opredeljeno 50.000.000 dinara, a da je Dinamo dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10.000.000. Želim da istaknem da čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava", rekao je Đorđević.

On je na kraju rekao da je grad Vranje od početka nezadovoljstva predstavnika vranjskih fudbalera pokazao dobru nameru da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika, druga strana nije izrazila spremnost za razgovor. Predstavnici Dinama nisu izneli šta su dalji njihovi koraci, dok je grad kategoričan da nema više para u budžetu.

Foto: Star Sport


tagovi

Dragan AntićAleksandar Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara