""
""

Direktan nož Murinju u leđa: Hoćemo da Hidink ostane, sve je popravio i preporodio nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.16. | 16:34

Čelsijev vezista Džon Obi Mikel hvali novog trenera i ne krije da je atmosfera kod bivšeg trenera bila problematična

Dok se Žoze Murinjo držao noktima za ivicu provalije i pokušavao da sačuva posao u Čelsiju, javna tajna je bila da ga neki igrači bojkotuju i da žele da mu vide leđa. Spekulisalo se o imenima Azara, Fabregasa. Koste... Jedan od onih koji je bio na izlaznim vratima kod Murinja, a postao je standardan kod Hidinka je iskusni vezista Džon Obi Mikel.

Izabrane vesti

Nigerijac sada na sva usta hvali Holanđanina i otkriva da Murinjov naslednik popravio neke stvari koje nisu funkcionisale.
„Od prvog dana kada je Gus došao, atmosfera se popravila. Igrači su postali opušteniji, tačno znaju šta im je posao i mnogo opuštenije pristupaju tom poslu. Ne meša se u tuđe stvari i mnogo se komfornije osećamo“, rekao je Mikel.  

Mikel kao primer preporoda navodi Dijega Kostu koji je postigao devet golova na 13 utakmica od Murinjovog odlaska. Primera radi, Kosta je za vreme Portugalčevog mandata dao četiri gola za pet meseci.
„Pogledajte kako izgleda Dijego. Potrebno je mnogo da se taj momak oraspoloži. Hidink nam je podelio zaduženja i odgovornost. Očigledno da mu igrači vraćaju. Tačno znamo šta treba da radimo i kada Gus dođe na trening, ne treba ništa ni da govori. Isto je i na utakmicama. Kada ga nešto uznemiri, odmah pokušava da reši stvari direktnim razgovorom. Tačno vam pokaže gde grešite“.

Iz Mikelovih reči se vidi jasna poruka da je svlačionica uz iskusnog Holanđanina i da žele da nastave saradnju i posle ove sezone.
Očigledno je da želimo da ostane. Naravno, o tome odlučuju vlasnik, klub i uprava. Oni moraju da preseku. Ali ako budete pitali igrače, njih 99 odsto će reči da Gus treba da ostane, da smo srećni sa njim, da dobro igramo i da bi bilo lepo da se to nastavi. Naravno, zavisi i od Hidinka da li želi da ostane. Rekao je da hoće da ostane do kraja sezone, ali možda se predomisli. Rezultati pričaju u njegovo ime“.

Nema sumnje da će Murinjo zapamtiti Mikelu ove izjave ii imaće priliku da mu se osveti sa klupe Mančester Junajteda kada preuzme velikana sa Old Traforda

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaGus HidinkEvropaEngleskaDžon Obi MikelČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara