""
""

Dirk, dobro došao u elitni Klub 30.000! Veče puno emocija, suza, radosti... I jedno pivo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.17. | 08:30

Vestbruku rekordnih 58 nedovoljno da spreči poraz, Bojan Bogdanović izrešetao Finiks

Teško da bi rečima moglo da se opiše to koliko Dirk Novicki znači Dalasu zbog sve što je učinio prethodnih 19 godina. Toliko sećanja, toliko uspomena, osvojen šampionski prsten i ljubav koja ne poznaje granice. 

Izabrane vesti

Oduvek je Dirkenštajn imao posebno mesto u srcima navijača Mavsa, ali i istinskih košarkaških poklonika. Od prethodne noći i oni koji su se ustezali da priznaju da vole Dirka, uradiće to. Ako ništa drugo, bar iz čistog poštovanja prema liku i delu najboljeg evropskog igrača koji je ikada zaigrao košarku s one strane Atlantika. 

Dirk, legendo, dobrodošao u elitni Klub 30.000! 

Isti su donedavno činili Karim Abdul Džabar, Karl Meloun, Kobi Brajant, Majkl Džordan, Vilt Čembrlen. A od prethodne noći vrata su otvorena i Dirku! Prvi strani košarkaš, šesti u istoriji NBA lige sa bar 30.000 poena u karijeri. 

I to sve u pobedi nad Los Anđeles Lejkersima rezultatom 122:111. U večeri punoj emocija, suza radosnica Dirkovog šuterskog trenera, čuvenog Holgera Gešvindera, ali i radosti kompletnog Amerikan Erlajnz Centra. 

Novicki je još tokom same utakmice protiv Lejkersa dobio veliku čestitku putem video linka od Lebrona Džejmsa, koji je takođe u poteri za ulaskom u veliko društvo. 

Dirk je uradio ono što teško da će ijedan Evropljanin u skorije vreme. I zauvek će ostati u probranom, ekskluzivnom društvu. Na košarkaškom pijedestalu.

Da priča bude još interesantnija, svoje jubilarne poene postigao je na sebi prepoznatljiv način. Iz skoka unazad i šuta preko protivničke ruke, takozvanog „fade-away“ šuta. Tih, toliko traženih 20 poena, ubacio je za nešto više od četvrtine, a na kraju je imao čak 25 poena i 11 skokova.

Još samo jedan od brojnih dokaza da nije potrebno da budeš košarkaško čudovište da bi bio najbolji. Ali i potvrda one stare, toliko puta pominjane floskule - da je forma prolazna, a klasa večna. Novicki je daleko iznad toga i ne deluje kao da će se uskoro zaustaviti. 

Znali su svi da proslave Dirkov istorijski uspeh. Cela dvorana dala je višeminutne stojeće ovacije nemačkoj legendi, saigrači su grupno zaskočili svog vođu i čestitali mu. A Dirk je na kraju dana, kada je pobeda ubeležena i proslava završena, sebe častio jednim pivom. I to flašom Bad Lajta.
"Iskreno, rešio sam sebe da častim jednim Bad Lajtom posle svega. Dugo ga nisam popio", rekao je posle utakmice Novicki i tako nasmejao prisutne novinare. 

Ako, majstore, zaslužio si. 

Pored Novickog čak šestorica igrača imala su još dvocifren učinak. Jogi Ferel je imao 16, Vesli Metjuz 15, a Set Kari 18 poena. Kod Lejkersa D'Anđelo Rasel i Džordan Klarkson prikupili su po 22 poena, dok je Džulijus Rendl imao 13 poena, čak 18 uhvaćenih lopti i 10 asistencija. 

U večeri kada je prva zvezda bio Dirk Novicki i Rasel Vestbruk je odlučio da se poigra s brojkama. Međutim, ni njegovih 58 poena, čime je postavio rekord karijere, nisu bili dovoljni da se spreči neuspeh. Portland je slavio usred Oklahome sa 126:121 i tako nastavio poteru za Denverom i pozicijom broj osam na Zapadu. 

Goste je do pobede vodio Alen Krabe sa 23 poena, jedan manje ubacio je Demijan Lilard, uz još osam asistencija. Dok je Si Džej Mekolum dodao 21 koš. Jusuf Nurkić je opet blistao i imao 17 poena, osam skokova i četiri završna dodavanja. Daleko ispod Rasela bio je Viktor Oladipo sa 16 poena.

Odlično veče imao je i Bojan Bogdanović. Popularni Babo je izrešetao koš Finiksa u Vašingtonovoj pobedi rezultatom 131:127, a meč je završio s 29 poena (3/6 za tri, 16/16 sa penala). Kod Sansa najefikasniji bio je Erik Bledso sa 30 koševa. 

NBA - REZULTATI

Oklahoma - Portland 121:126
/Vestbruk 58 - Krabe 23/

Dalas - LA Lejkers 122:111
/Novicki 25 - Rasel, Klarkson 22/

Vašington - Finiks 131:127
/Bogdanović 29 - Bledso 30/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rasel VestbrukErik BledsoDirk NovickiBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara