Đenova ostaje bez napadača, a nije Pjontek! Napoli plaća 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 13:20

Everton izgubio trku

Dok cela Evropa priča o kvalitetima Đenovinog rasnog strelca Kšištofa Pjonteka, iza kulisa dešavaju se stvari o kojima je dosad bilo malo pomena.

Đenova će ove zime gotovo izvesno ostati bez jednog talentovanog napadača, a to nije Pjontek! Radi se o Kristijanu Kuameu, momku rođenom u Abidžanu, ima 21 godinu i za njega su se poslednjih dana trkali Napoli i Everton. Sa više strana na Čizmi stižu potvrde da je Napoli dobio trku sa engleskim klubom i da će Đenovi na račun pristići obeštećenje od 22.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Napuljski dnevnik Il Matino javlja da klub radi sve kako bi se transfer zatvorio što pre, kako ne bi došlo do eventualnih iznenađenja. Osim što će dobiti 22.000.000 evra, Đenovi će Kuame ostati na šestomesečnoj pozajmici, posle čega će se posvetiti obavezama pod komandom Karla Anćelotija. Za napadača iz Obale Slonovače spreman je ugovor na pet godina, uz platu od 800.000 evra po sezoni, a narednih šest meseci Napoli će verovatno provesti u pronalaženju adekvatne sredine za povredama osakaćenog Arkadijuša Milika.

Kuame važi za jednog od boljih mladih igrača na Čizmi, okretan je i spretan sa loptom, a zbog visine od 185 centimetara najopasniji je u vazdušnim duelima. Nesebično pomaže u izvršavanju odbrambenih zadataka, a takođe upošljava saigrače po potrebi. Zbog toga ove sezone ima po tri gola i asistencije u Seriji A. Najčešće je partner Kšištofu Pjonteku, koji je ipak ukrao slavu ove sezone.

Milan je takođe bio zainteresovan, ali nije u poziciji da sada plati 20.000.000 evra. 

Foto: Reuters


tagovi

Kristijan KuameZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara