Đurđić na popravnom, vreme je za prvenac

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.04.18. | 11:59

Hamarbi i Bromapojkarna spuštaju zavesu na treće kolo Alsvenskana (19.00)

Kada dođeš u neki klub na lično insistiranje vodećih ljudi, to može samo da znači da te cene. A Nikolu Đurđića baš cene u Švedskoj. Bivši centarfor Partizana potpisao je ugovor sa Hamarbijem pre oko mesec dana pristigavši iz danskog Randersa kao velika želja sportskog direktora Jespera Jansona. Realno, nije ni čudo što ga vole i poštuju. Igrao je sa Malmeom u Ligi šampiona i svakako će biti veliko pojačanje za Hamarbi čiji se navijači nadaju plasmanu u gornji deo tabele. Nastupao i za pirotski Radnički, Voždovac, Havesund, Grojter Firt, Augzburg i Fortunu iz Diseldorfa te bi svakako svojim iskustvom trebalo da pomogne Hamarbiju. Pritom, tresao je mreže dok je nosio dresove Helsingborga i Malmea, švedski fudbal mu nije stran, što samo može da bude dodatni plus...

Uoči derbija Geteborg - Hamarbi preneli smo pisanja tamošnjih navijačkih portala u kojima se videlo koliko zapravo navijači očekuju od Đurđića. Gosti su slavili (2:1), nekadašnji reprezentativac Srbije nije zatresao mrežu, zamenjen je u 63. minutu, ali priliku za popravni imaće u ponedeljak protiv Bromapojkarne, na zatvaranju trećeg kola tamošnjeg Alsvenskana (19.00).

Izabrane vesti

Bromapojkarna je pod palicom legendarnog Olofa Melberga osvojila treću i drugu ligu u periodu od dve godine i plasirala se u viši rang. Krajem 2017. godine Melberg je otišao iz kluba, a na njegovo mesto došao je Portugalac Luis Pimenta, koji je obećao da će ove sezone osvojiti najmanje 35 bodova, što bi trebalo da bude dovoljno za opstanak u Alsvenskanu.  

Hamarbi ima maksimalan učinak nakon dva kola uz gol razliku 5:2 i nalazi se na trećem mestu, dok su osmoplasirani gosti upisali po pobedu i poraz, primili isti broj golova, a dali dva manje. Bromapojkarna je u prošlosti umela da namuči Hamarbi, ali ovaj podatak treba uzeti sa rezervom jer su se poslednji put sastali u nekom takmičenju pre skoro šest godina. Pre godinu i kusur dana odmerili su snage u prijateljskom okršaju, kada je Hamarbi bio bolji (3:1). I jedne i druge u narednom periodu čeka naporan raspored, jer će u roku od šest ili sedam dana odigrati po tri utakmice.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:00 5401 ŠVE 1 Hammarby TFF - Brommapojkarna kmb 1&2-4 2,25
Ukupna kvota2,25

ŠVEDSKA 1 - TREĆE KOLO:

Petak 

Treleborg - Erebro 1:2 (1:1)
Sundsval - Malme 2:2 (0:0)

Subota

Elfsborg - Sirijus 0:1 (0:0)
Heken - Dalkurd 3:0 (1:0)

Nedelja
Norčeping - Kalmar 3:1 (1:1)
AIK - Jurgorden 2:0 (1:0)
Estersund - Geteborg 2:1  (0:0)

Ponedeljak

19.00: (1,65) Hamarbi (3,70) Bromapojkarna (4,90)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Star Sport


tagovi

ŠvedskaHamarbiNikola Đurđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara