""
""

Dobitna kombinacija Piksi - Zahavi! Opet pobeda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 15:52

Naš stručnjak ostaje lider Superlige Kine

I dalje je nedodirljiv. Dragan Stojković nastavlja da drma kineskim fudbalom. Tamo gde je upumpano stotine miliona evra Piksi drži lekcije iz vođenja ekipe i pravljenja dobrih rezultata. Srpski stručnjak doveo je svoj Gvangdžou R&F do još jedne pobede, vredne sigurnog ostanka na liderskoj poziciji tamošnje Superlige i posle šestog kola.

Piksijev tim je u gostima tukao Đangsu Sunin 2:1 i zdržao prvo mesto na tabeli, bez obzira na učinak konkurenata. Za novo slavlje Gvangdžou R&F-a najzaslužniji je Izraelac Eran Zahavi. Nekadašnji prvotimac Makabija iz Tel Aviva je u drugom poluvremenu režirao preokret, najpre je u 62. minutu poništio vođstvo u režiji Aleksa Tešeire (35), a onda na sjajan način u 77. pogodio za veliko slavlje gostiju.

Izabrane vesti

 

Sa ova dva pogotka Zahavi je izbio na prvo mesto liste strelaca (šest golova u šest kola), dok je Stojkovićeva ekipa nastavila da opravdava status najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i trenutno vodi sa 16 od mogućih 18 bodova.

 

 

Mnogo teže do bodova u šestoj rundi Superlige Kine stigao je aktuelni prvak Gvangdžo Evergrande. Sastav Luisa Felipea Skolarija mučio se protiv Liaoninga, ostao sa igračem manje u 67. minutu, posle čega su gosti poveli iz penala, ali su Lin (74) i Brazilac Rikardo Gular iz jedanaesterca (81) omogućili favorite treću pobedu u poslednja četiri kola - 2:1.

Na deobi druge pozicije, tri boda iza Piksija, poravnat sa šampionom, nalazi se Šangaj SIPG. Ekipa Andrea Viljaša Boaša lako je izašla na kraj sa Hebejom (3:0), uz gol Brazilca Oskar. Nekadašnji prvotimac Čelsija je pre deset dana, na gostovanju Uravi u Ligi šampiona Azije, promašio dva penala, ali se danas najpre izborio za najstrožu kaznu, a zatim je i pretvorio u pogodak.

TABELA:

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Dragan Stojković PiksiGvangžuGvangžu R&Fmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara