Dobre i loše vesti: Beron i Cirbes bolje, Kešelj ne ide u Valensiju, Čović povredio koleno

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.19. | 13:39

Milan Tomić pred ozbiljnim izazovom...

Red dobrih, pa red loših vesti na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda poslednjih sedmica ima ozbiljne kadrovske probleme, jer se sve više igrača nalazi na listi za oporavak, a utakmice koje dolaze sve su važnije... Kapiten Branko Lazić definitivno će biti odsutan još bar tri sedmice, Majk Cirbes i Bili Beron bi možda mogli da se vrate u pogon u ponedeljak uveče, mada su najnovije muke nastale zbog Marka Kešelja i Filipa Čovića. Prvi je doživeo povredu leđa i sigurno ne putuje na megdan Valensiji (sreda, 20.45), drugi je povredio koleno protiv Igokee i tek će se videti da li će moći da pomogne ekipi. Prema poslednjim informacijama, kapitensku traku u Valensiji poneće Ognjen Dobrić.
“Filip (Čović) protiv Igokee povredio je koleno, ali nije ništa strašno. Videćemo večeras na treningu da li će moći da radi. Marko (Kešelj) ima problem s leđima i on sigurno neće putovati. Branko takođe ne ide, Cirbes i Beron su bolje, verovatno će trenirati sa ekipom“, rekao je Milan Tomić.

Izabrane vesti

Ekipa se prvi put ove sezone susreće s ovolikim brojem povreda, ali Tomić ne traži izgovor, već radi na rešavanju problema.
“Nismo imali ovakvih problema od početka sezone, nismo bili u ovoj situaciji, što je dobra stvar za nas, ali loša u ovom trenutku. Bilo je sitnih povreda, sada su četvorica ili petorica povređeni. Neki treneri to koriste kao izgovor, ja neću. Moj posao je da nađem pravo rešenje kada se susretnem s ovakvim stvarima“.

Malo o narednom protivniku – Valensiji.
“Valensija je favorit grupe, ali to ne znači da su nepobedivi. Ekipa sastavljena od evroligaških igrača. Imaju iskustvo i znaju kako da igraju ove utakmice u TOP 16. Veliki izazov za nas da odigramo bolje nego u Malagi. Tamo smo bili na loptu do pobede, iako smo loše otvorili utakmicu. Uspeh na susretu sa Valensijom biće da održimo koncentraciju 40 minuta, o čemu stalno pričamo, a ne smemo da imamo padove u odbrani i napadu. Da sprovedemo plan onako kako smo zacrtali“.

Zato se postavlja pitanje – šta bi zadovoljilo Milana Tomića?
“Možemo da odigramo i najslabije, samo da dobijemo“.

Od koga vreba najveća opasnost?
“Dubljević i Tomas imaju igru leđima, a Bojan ima i dobar šut za tri poena. Ne volim da izdvajam nikog posebno, kao što to ne radim ni u mojoj ekipi posle pobeda. Oni znaju da čitaju situacije na niskom postu u obe faze“.

Posle gostovanja Valensiji u Zvezdi će se lakše disati, jer će se završiti serija teških gostovanja, a i drugi deo TOP 16 faze biće lakši.
“Još je rano za razmišljanje o četvrtfinalu Evrokupa. Možda tek posle ove utakmice, ali i to je verovatno rano. Biće bitne razlike, koliko se dobija i gubi“.

FotoMN Press


tagovi

Milan TomićOgnjen DobrićMarko KešeljMajk CirbesBili BeronBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara