Dobri duh Kasper i nesrećni Peruanci - Danska ne ume da primi gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.06.18. | 19:54

Odličan meč u Saransku rešio Jusuf Poulsen

Danci slave, na putu su da opravdaju epitet potencijalnog iznenađenja turnira. Uz sebe su imali sreću i dobrog duha Kaspera (Šmajhela). Peruancima svaka čast za prikazano u prvih 90 minuta u Rusiji. Nisu se samo dostojanstveno oprostili od bodova, već su igrom u dobrom delu meča toliko plenili da su sasvim sigurno prigrabili mnogo neutralnih navijača koji će u nastavku takmičenja biti uz njih. Danci su dali jedan gol (vredan trijumfa, 1:0), Peruanci stvorili bar pet, šest idealnih šansi i sve to uspeli da omaše. Doduše, nešto su omašili, a nešto je na putu do gola zaustavljao taj njihov Dobri Duh..  

Scenario je bio kao pisan za Peruance. Bolje su počeli, imali nekoliko dobrih situacija, no međutim...

Izabrane vesti


PERU – DANSKA 0:1 (0:0)
/Poulsen 59/

Saransk.
Mordovija arena.
Sudija: Bakari Gasama (Gambija).

Peru: Galase - Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko - Tapija, Jutun - Kariljo, Kueva, Flores (od 62. Gerero) - Farfan.

Danska: Šmajhel - Dalsgard, Kjer, Kristensen, Larsen - Kvist (od 36. Šene), Eriksen, Dilejni - Poulsen, Sisto (od 67. Brajtvajt), Jorgensen.


Čovek u koga će upirati prstom posle ovog poraza zove se Kristijan Kueva. Možda ga se sećate? Pre nekih pet, šest leta slovio je kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Tada je bio gotovo anonimus iz Deportivo Univerzidada, a sada je jedan od glavnih kreativaca čete Rikarda Gareke. Upravo je Kueva u poslednjim trenucima prvog poluvremena uspeo da iznudi najstrožu kaznu za svoj tim. Oborio ga je Jusuf Poulsen, a sudija Gasama uz pomoć VAR-a pokazao na belu tačku. Kueva se nije libio, namestio je loptu, ali poslao ju je visoko preko Šmajhela i njegovog gola. 

Tragičar Kueva i u 57. minutu sve je lepo odradio, zalomio kapitena Danske Simona Kjera gotovo na roglju peterca, ovaj proleteo u gol-aut, ali onda onda umesto da se odluči za Floresa ili Karilja šalje loptu između njih dvojice i propada još jedna idelana šansa za vođstvo Peruanaca.

I bukvalno u narednom napadu kazna. Nemilosrdni su bili Danci. Kontra tri na tri. Eriksen je povukao, u pravi čas gurnuo za Poulsena, a ovaj hladnokrvno gađa pored golmana Perua za 1:0. 

Otkako su poveli Danci su se opredelili da čuvaju to što imaju. S druge strane, Peruanci su se opustili, zaigrali još bolje nego do tada i učinili - mada se za to određene zasluge moraju pripisati i rivalu - da vidimo drugi najbolji meč dosadašnjeg toka prvenstva. 

Koliko nije htelo Garekin tim? Baš ih onaj odozgo nije milovao. Em su počeli bez svoje prve zvezde - Paola Gerera, em kad je ušao promašio je jedan fantastičan udarac petom. Lopta gotovo da je liznula stativu. Sve to na 0:1. Pa posle toga onaj topovski udarac Farfana u 84. minutu i odbrana nogom Šmajhela

Ovo su samo dve najdrastičnije situacije. 

Moći će Peruanci da se malo požale i na suđenje, bez obzira na ovaj penal što im je udelio VAR. Trebalo je da dobiju još jedan, i to 4. minutu, kada je ponovo Poulsen rušio momke u crveno-belom kao kegle. Tada je Gasama pokazao da se igra dalje i da neće da konsultuje tehnologiju. 

Ovo je peti meč zaredom na kome Danci nisu primili gol. U 2018. još ne znaju kako to izgleda kada se zatrese sopstvena mreža...

Francuska - Australija 2:1 (0:0)
/Grizman 57pen, Pogba 81 – Jedinak 61pen/

Danska - Peru 1:0 (0:0)
/Poulsen 59/

U narednom kolu (21. jun) sastaju se: Danska - Australija (16.00), Francuska - Peru (20.00)

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Jusuf Poulsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara