""
""

Dobri su bili Čekićari, ali Arsenal udara maljem! Čelsiju dosta minimalac, kiks Evertona (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | čet. 26.12.13. | 18:00

Vrlo uzbudljivi mečevi u 18. kolu Premijeršipa...

Arsenal je svoj deo posla odradio i sada mirno čeka ishod velikog derbija između Sitija i Liverpula! Pobedom na Apton parku (3:1) Vengerovi izabranici vratili su se na prvo mesto, a tamo bi mogli i da ostanu ukoliko Crveni ne savladaju Građane. Siguran je bio i Čelsi protiv Svonsija (1:0), ali su zato svoje navijače razočarali Everton i Totenhem...

Tobdžije su u gradski derbi protiv Vest Hema ušle posle dva remija i jednog poraza, koji su uticali na to da izgube prvo mesto posle dugo vremena i prepuste ga Liverpulu. Ni Čekićari uoči ovog okršaja nisu blistali (tri poraza i remi u poslednja četiri duela), ali su Vengerovom timu rešili su da pokažu zube i to su i uradili. Na njihovu žalost, to je bilo dovoljno samo za častan poraz.

Izabrane vesti

Velika borba vođena je u prvih 45 minuta. Arsenal je diktirao tempo, imao skoro 70 odsto loptu u nogama, ali i pored toga uspeo je da stvori samo dve dobre šanse u prvom delu. Obe je iskreirao Ozil, prvu za Volkota (šutirao pored gola sa sedam-osam metara), a drugu za Žirua, koji je još jednom pokazao da je van forme. 

U poslednjih desetak minuta prvog poluvremena gosti su pritegli domaćina, bilo je tu nekoliko pokušaja sa distance, međutim, čvrsta odbrana Vest Hema (iako žestoko oslabljena) uspela je da odoli. 

A onda na samom startu drugih 45 minuta dva tima kao da su promenila uloge. Čekićari su jurnuli ka golu i naterali rivala da se brani, što je odmah urodilo plodom. Odbrana je rak rana Vengerovog tima ove sezone i to se još jednom pokazalo tačnim. Ostao je Nolan potpuno sam na 16 metara, dobio loptu, imao dosta vremena da se namesti, a onda je usledio ne tako kvalitetan šut, međutim, Ščešnjiju lopta ispada iz naručja, gde je čeka Karlton Kol i smešta u praznu mrežu - 1:0!

Razigrao se Vest Hem potpuno na početku i već u 53. minutu imao kolosalnu šansu da povede sa 2:0. O'Brajen je ipak sa pet metara tukao glavom pored gola. Nije prošlo ni puna tri minuta, a u lepoj prilici našao se Kol - mreža Tobdžija ponovo je ostala netaknuta. 

Daleko od toga da gosti nisu uzvratili, borba se rasplamsala, a golman Adrijan u dva navrata je čudesno intervenisao i spasao svoj tim. Arsen Venger je od 65. minuta krenuo još ofanzivnije. Umesto najboljeg strelca tima Arona Remzija ubacio je još jednog napadača - Lukasa Podolskog, koji se tako vratio na teren posle tri meseca odsustva zbog povrede. Ispostavilo se, bio je to pun pogodak.

Petominutni pritisak Tobdžija urodio je plodom prvo u 68. minutu, ali velike zasluge za to idu i golmanu Adrijanu. Posle nekoliko odličnih intervencija podbacio je prilikom jednog ne tako opasnog udarca Volkota, lopta je prošla jednom defanzivcu kroz noge, a onda i njemu kroz ruke?!

Ovo kao da je potpuno razbilo svaki sistem u igri domaćina. Volkot posle tri minuta postiže još jedan gol, peti u karijeri protiv Čekićara i najavljuje povratak Arsenala na vrh tabele. Asistent Podolski. Vest Hem nije imao nikakav odgovor i ubrzo je sve bilo rešeno trećim pogotkom gostiju. Ovoga puta sjajni nemački napadač sve je sam uradio - 1:3. 

I pored velike želje Vest Hem ni ovoga puta nije uspeo da prekine seriju trijumfa Arsenala u međusobnim okršajima. Ovo je bila sedma vezana pobeda Vengerovog tima u svim talmičenjima. Da stvar po Olardajsov tim bude gora, ekipe koje se bore za opstanak upisale su pobede, tako da će Čekićari posle ovog kola skliznuti u zonu ispadanja.

Sautempton je konačno prekinuo seriju mečeva bez pobede. Sveci u prethodnih šest utakmica nisu uspeli da upišu tri boda i za to vreme samo su u dva navrata odigrali nerešeno. Na gostovanju Kardifu zaigrali su kao na početku sezone i već posle 45 minuta rešili pitanje pobednika, pošto su stekli tri gola viška. Dva gola postigao je Džej Rodrigez, a jedan Lambert.

Na taj način Poketinov tim prekinuo je još jednu crnu seriju, pošto je od velškog tima izgubio svaki od prethodnih sedam okršaja u gostima.

Čelsiju je jedan pogodak bio dovoljan da uspešno nastavi borbu za titulu. Svonsi je pružio snažan otpor na Stamford Bridžu, pa ipak, častan poraz bio je sve što su Labudovi mogli da izvuku. Utakmicu je pomalo čudnim golom rešio Eden Azar u 29. minutu meča.

Za razliku od Plavaca Everton će po lošem pamtiti Boksing dej. Karamele su poklekle posle deset utakmica bez poraza i to na svom terenu, a bolji od njih bio je fenjeraš Sanderlend - 1:0. U ovom susretu presudan je bio crveni karton golmanu Evertona Timu Hauardu, kao i penal koji je Američki čuvar mreže skrivio u tom trenutku.  

I Totenhem je razočarao svoje navijače za božićne praznike. Posle 1:1 protiv Vset Bromviča Mamuze su napravile ogroman korak unazad u borbi za Ligu šampiona. Jedina dobra vest za fanove tog tima jeste da je skupoceno pojačanje Kristijan Eriksen konačno uspeo da se upiše u strelce i to na sjajan način.

Jedan od najuzbudljivijih susreta odigrali su Njukasl i Stouk. Svrake su u formi i to pokazuju u poslednjih nekoliko kola, ali ovaj meč nije dobro počeo po njih. Gosti su vrlo rano poveli, međutim, u finišu prvog dela dogodile su se tri ključne stvari koje su uticale na konačan ishod ovog meča. Vilan i Vilson zaradili su crvene kartone, a Remi u poslednjem minutu prvog poluvremena uspeva da izjednači na 1:1. Iako je prvobitno promašio penal, u nastavku akcije ponajbolji igrač domaćih nije pogrešio.

U nastavku, Stouk s dva igrača manje nije imao šta da traži. Remi postiže još jedan, a Kabaj dva gola, što je uz gol Gufrana doprinelo potpunoj katastrofi gostiju.

PREMIJER LIGA – 18. KOLO:

Hal Siti – Mančester junajted 2:3 (2:2)
/Čester 4, Mejler 13 – Smoling 19, Runi 26, Čester 66ag/

Aston Vila – Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Gejl 90+2/

Kardif Siti – Sautempton 0:3 (0:3)
/Rodrigez14, 20, Lambert 27/

Čelsi – Svonsi 1:0 (1:0)
/Azar 29/

Everton – Sanderlend 0:1 (0:1)
/Ki Sung 25/

Njukasl – Stouk 5:1 (1:1)
/Remi 44, 56, Gufran 48, Kabaj 66, 80pen - Asaidi 29/

Norič – Fulam 1:2 (1:1)
/Huper 13, Kasami 33, Parker 87/

Totenhem – Vest Bromvič Albion 1:1 (1:1)
/Eriksen 36 - Olson 38/

Vest Hem – Arsenal 1:3 (0:0)
/Kol 46 - Volkot 68, 71, Podolski 80/

18.30: Mančester Siti – Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

boksing dejEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara