Džonatan Volters
Džonatan Volters

Dođoh, videh, pobedih... Džonatan Volters završio karijeru

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.03.19. | 18:10

Legendarni reprezentativac Republike Irske rekao zbogom fudbalu u 35. godini

Legendarni irski napadač Džonatan Volters (35) objavio je ovog popodneva da se definitivno povlači iz fudbala.

Napadač Zelenih već dve godine muči veliku muku s povredom Ahilove tetive, zbog kojih je sprečen da nastupa i za klub i za reprezentaciju. Nekadašnji as Stouka zato je na socijalnim mrežama poručio da je definitivno došao kraj njegove karijere.
"Ironično... Moja Ahilova peta je bukvalno moja Ahilova peta, i ona mi je okončala karijeru. Zvanično sam završio s fudbalom. Dođoh, videh, pobedih...", napisao je Volters na Tviteru.

Izabrane vesti

Proslavljeni ostrvski fudbaler započeo je karijeru u mlađim kategorijama Blekburna da bi potom nastupao i za Bolton, Hal, Ipsvič, Stouk... Ove zime prešao je na potajmicu u Ipsvič iz Barnlija, ali nije uspeo da odigra nijedan meč zbog povrede.

Za selekciju Republike Irske debitovao je protiv Norveške 2010. godine pod vođstvom Đovanija Trapatonija, a najvažnije golove postigao je protiv Bosne i Hercegovine kojima je odveo Irce na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Džonatan Volters je u karijeri odigrao preko 450 utakmica i postigao 88 golova, a najviše ga pamtimo po nastupima u čuvenoj generaciji Stouka koju je vodio Toni Pjulis, a u kojoj je bio jedan od najznačajnijih fudbalera.

Foto: Reuters


tagovi

Džonatan VoltersRepublika Irska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara