"Srbija"
"Srbija"

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Kako su se australijski golman i urugvajski sudija poigrali sa sudbinom Srbije... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.13. | 13:43

Orlovima je nedostajao samo jedan gol da izjednače protiv Kengura, što bi bilo dovoljno da se plasiraju u narednu fazu takmičenja gde bi igrali protiv SAD...

SrbijaNa današnji dan, pre tri godine, reprezentacija Srbije izgubila je od Australije rezultatom 1:2 u poslednjem kolu D grupe i neslavno ispala sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Orlovi su držali konce igre u svojim rukama, ređali šanse, ali je golman Kengura Švarcer sa sto ruku stizao sve da odbrani, a naposletku, kada nas je samo gol delio od plasmana u osminu finala, urugvajski sudija Horhe Larionda nije svirao čisto igranje rukom Kejhila posle pokušaja glavom Vidića.
„Ljuti smo na tu odluku sudija. Svi su bili u dobrim pozicijama da vide igranje rukom i nejasno mi je što nije hteo da svira“, rekao je posle meča tadašnji selektor Radomir Antić, posle čega je dobio četiri meča suspenzije koja je bila inicijalna kapisla za sukob sa FSS i Tomislavom Karadžićem.
AntićNa sudiju su bili kivni svi reprezentativci, a kapiten Dejan Stanković.
“Sudija je bio tu, na tri metra. Vikali smo da pogleda video bim, da je ruka. Nama su na dve prethodne utakmice svirali penale, a sudije su bile daleko. Protiv Gane nam je penal svirao sudija sa klupe”
, rekao je razočarani Stanković.

Da su Orlovi tada realizovali šanse Krasića, Ivanovića, Kuzmanovića, Žigića… verovatno bi daleko dogurali u Južnoj Africi. U osmini finala igrali bi protiv objektivno slabije reprezentacije SAD-a, a onda bi u borbi za polufinale protiv Urugvaja sve bilo otvoreno…

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Južna Afrikameđunarodni fudbalreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara