""
""

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Savićevićeva majstorija ugasila nadu Dinama u paklu Drezdena (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.03.13. | 19:57

Pre tačno 22 godine u Drezdenu crveno-bela kaznena ekspedicija savladala Dinamo rezultatom 2:1 i tako osigurala plasman u polufinale Kupa evropskih šampiona i epski susret sa bavarskim gigantom

Na današnji dan 1991. godine legendarna generacija Crvene zvezde igrala je revanš meč sa Dinamom iz Drezdena u četvrtfinalu Kupa evropskih šampion. Susret je završen pobedom crveno-belih rezultatom 2:1, čime je obezbeđen plasman u polufinale i epski dvomeč sa minhenskim Bajernom, koji je svakom zvezdašu odlično ucrtan u sećanju.

Navijači Zvezde su pre utakmice harali Drezdenom. Nekoliko časova trajali su sukobi tamošnjih policijskih snaga, navijača i zvezdaša iz Beograda, a ludnica je nastavljena i na samom stadionu.

Izabrane vesti

Posle 3:0 iz Beograda nemački klub nije imao mnogo čemu da se nada u susretu sa kaznenom ekspedicijom predvođenom Sinišom Mihajlovićem, Vladimirom Jugovićem, Robertom Prosinečkim, Dejanom Savićevićem, Darkom Pančevim i ostatkom zlatnog tima najtrofejnijeg srpskog kluba.

Domaćin je brzo poveo, već u 3. minutu pogotkom Torstena Gutsčova sa bele tačke. Ipak, u 53. minutu usledila je prava majstorija Savićevića, koji je posle strahovitog solo prodora predriblao četvoricu protivničkih igrača i izjednačio rezultat.

Konačni rezultat postavio je Darko Pančev, popularna Fudbalska kobra u 68. minutu, čime je stavljena tačka na ovaj dvomeč. Ostalo je istorija.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko PančevDejan SavićevićEvropakup evropskih šampionaNemackaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara