"Jup Hejnkes"
"Jup Hejnkes"

Doktor fudbala! Tri puta igrao Ligu šampiona, dva puta pobedio, jednom izgubio finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.13. | 00:14

Jup Hejnkes!

Jup HejnkesObično ovakve tekstove počinjemo hvalospevima na račun junaka. Ali, čini nam se da nijedan kompliment na računa Jupa Hejnkesa nije dostojan njegovog znanja. Iako se ceo fudbalski svet mesecima unazad radovao zbog toga što će na kraju sezone Pep Gvardiola sesti na klupu Bajerna… Jup Hejnkes je, ipak, doktor fudbala i teško da će čak i Gvardiola moći da popuni rupu koja će nastati odlaskom 68-godišnjeg stručnjaka sa Alijans arene.

Brojke govore same za sebe – 19. trener u istoriji fudbala koji je dva puta osvajao Ligu šampiona, tek treći (posle Otmara Hicfelda i Žozea Murinja), koji je to uspeo da uradi sa dva različita tima.

Izabrane vesti

I sve to iako je učesnik elitnog evropskog takmičenja kao trener bio samo tri puta?! Dva puta je osvojio trofej, a prošle sezone je zastao tek u finalu pošto je sreća okrenula leđa Bavarcima i pogledala potpuno nadigrani Čelsi.

Ali, Hejnkes nije likovao zbog velikog trijumfa kojim se na najlepši način oprostio od Bajerna. Odmah posle meča otišao je u svlačionicu Borusije.
"Rekao sam igračima Borusije da znam koliko su razočarani posle poraza u finalu. Na kraju krajeva, i ja sam izgubio finale od Liverpula", rekao je Hejnkes podsetivši na dvomeč sa Crvenima iz 1973. godine kada njegova Borusija iz Menhengladbaha nije uspela da nadoknadi minus od tri gola sa Enfilda.

Iako je baš Hejnkes na Bekelberg stadionu postigao dva gola. Eto, o kakvom se šampionu radi!
"Nismo ušli u meč kako treba, pa sam na poluvremenu ispravio neke stvari. Veliki pritisak je bio na oba tima, ali su u prvih 20 minuta nama bile vezane noge, jer smo ipak bili favoriti", kratko je Hejnkes sumirao utiske posle finala.

Gvardiola, frka li je?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundEvropaJup HejnkesLiga šampionaNemackaVembli2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara